Magyarország-Franciaország: kemény kérdéseket is kapott Marco Rossi

Nego az egyik legjobb barátja ellen játszik szombaton.

Forrás: mlsz.hu

Megtartotta sajtótájékoztatóját az Európa-bajnokság szombati játéknapján a világbajnoki címvédő franciák ellen pályára lépő magyar válogatott (kezdés: 15 óra, Puskás Aréna). 

Az újságírók kérdésére Marco Rossi szövetségi kapitány és az a Loic Nego válaszolt, aki 2010-ben még a francia U19-es válogatottal, Antoine Griezmann szobatársaként és nagyon jó barátjaként nyert Eb-t.

Magyarország-Franciaország: agyondicsérték a franciák a magyarokat - NB1.hu

 

"Meglepett, hogy Didier Deschamps egyáltalán tudja, ki vagyok, és az, hogy elismer engem, nagyon megtisztelő. Olyan edző ő, aki vb-t nyert és nagyon sok győzelmet tudhat magáénak. Franciaország hatalmas favorit, olyan játékosokkal, mint például Kylian Mbappé. Tökéletes játékot kell nyújtanunk holnap, szeretnénk jó eredményt elérni, de még fontosabb, hogy folytassuk a fejlődésünket. Amióta itt dolgozom, nagyon sok területen javultunk és még tovább fejlődünk. Harcolnunk kell! Ami az előző meccsünket illeti: az utolsó perceken tovább kell lépnünk, hisz két nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Egyelőre csak egy meccsre koncentrálunk. Nem nyalogathatjuk a sebeinket, helyre kell rázódnunk férfiként és bizonyítani kell a szurkolóinknak, hogy büszkévé tegyük az országunkat" - mondta Rossi, aki kemény újságírói kérdéseket is kapott olasz, valamint francia részről.

"Nem hallottam, hogy Cristiano Ronaldót a nézőtérről inzultálták volna meccs közben, ez nekem is új. Láttam, hogyan ünnepelte a góljait, lehet, hogy ez váltott ki némi reakciót a szurkolókból, de én nem tapasztaltam semmi szokatlant. A politikai ügyekkel pedig nem foglalkozom: ahogy a múltban tettük, most is úgy fogunk tenni. A beszéd fölösleges, a teljesítményünkkel fogunk válaszolni a pályán, és ki is mutatjuk a tiszteletet az ellenfél felé. Ezt nagyon komolyan vesszük, nem véletlen van ott a mezünkön a Respect felirat."

"Ami a taktikát illeti: a foci egy nagyon egyszerű játék. Ha támadnak, neked védekezned kell. Meglátjuk, mennyi teret fognak hagyni nekünk. Az ő csapatuk 900 millió eurót, a miénk 60-at ér, ezt nyilván látni fogjuk a pályán. Nehéz megmondani, hogy mit várok Franciaországtól. Tudjuk, hogy nagyon sok világklasszisuk van, tehát elképzelhető, hogy hét meccsre készülnek és így pihentetni fognak valakit. Mi egyelőre csak arra koncentrálunk, hogy három meccsünk lesz a csoportmeccsek során. Egyszerűen nem lehetünk fáradtak, hisz mindent megtettünk, hogy fittek legyünk a következő mérkőzésre. Lesz némi változtatás, de nem sok. Nem szeretnék olyat hallani, hogy bárki is csak közel van ahhoz, hogy fáradt legyen. Tüzesnek kell lennünk minden szempontból, nincsenek kifogások, ürügyek" - tette hozzá Rossi.

Ellenséges hangulat a Puskás Arénában - megszólalt a franciák egyik legjobbja - NB1.hu

 

"A hőségtől függetlenül nagyon nehéz lesz játszani, de az időjárás nekünk és az ellenfélnek is ugyanaz. Tudjuk, hogy sokkal jobb csapat a francia, mint a miénk, tehát többet kell futnunk labda nélkül, mint ők. Amikor ennyire nagy a hőség, tökéletes formában kell lenni. Ez egy taktikai szempont, amire fel kell készülnünk" - kezdte Nego.

"Antoine-nal nem volt sok időnk beszélni az utóbbi időben. Nagyon jó emlékeink vannak közösen, várom, hogy holnap találkozzunk a pályán. Különleges érzés lesz a meccs számomra, de arra koncentrálok, hogy jó teljesítményt nyújtsak Magyarországért. Én itt élek, ez az a csapat, amiért harcolok és harcolni fogok."

Magyarország-Franciaország: a várható kezdőcsapatok - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink