Magyarország-Azerbajdzsán: Osztályozónapló

Egyetlen válogatott csapatkapitánya sem viselkedhet így.

Forrás: MLSZ

A Fortuna most velünk volt, mert az utolsó pillanatokban a játékvezető teljesen szabályos gólt nem adott meg Azerbajdzsánnak (amiért elnézést is kért a mérkőzés után a vendégcsapat illetékeseitől – ettől még a gyakorlatban nincsenek kisegítve), viszont Szlovákia lesgólt rúgott nekünk, Wales ellen meg szabályosnak tűnő találatunkat nem adta meg a játékvezető...

Mint utaltunk már rá, nem a Magyarország-Azerbajdzsán volt a világ valaha volt legjobb mérkőzése, de a válogatottunk minden sikerének örülünk, annak meg pláne, hogy az utolsó fordulóig harcban vagyunk a továbbjutásért.

Osztályzatokat 20 éve csak azoknak a játékosoknak adunk, akik legalább 30 percet a pályán voltak.

Gulácsi Péter 0: Gyakorlatilag csak a meg nem adott gólnál kellett bizonyítania a képességeit, akkor bravúrral beleütött a fejes után a labdába, ami így pattant az azeri hasára (magyar miért nem volt ott?). A védés bravúr volt, de más dolga nem igazán akadt.

Magyarország-Azerbajdzsán: nehogy a gyerekek miatt is zárt kaput kapjunk - videók - NB1.hu

 

Lovrencsics Gergő 5: Szorgalmas és lelkes volt, de annál a meg nem adott gólnál hajmeresztő hibát vétett. Az ő embere fejelt kapura és még csak fel sem ugrott... A Fradiban és a válogatottban is sorozatban játssza a tétmeccseket, ha év végéig kell, hogy úgy játsszon, ahogy tud, akkor pihennie kellene. Hétvégén viszont Derbi...

Willi Orbán 6: Nem bravúr közbeavatkozásai voltak, hanem fontosak. Az azeriek ugye ritkán jutottak el a kapunkig, annak is köszönhetően, hogy több támadási próbálkozást is megakadályozott, volt, hogy 50 méterre a gólvonalunktól.

Baráth Botond 6: Ismét bizonyította, hogy nem Kádár Tamás (vagy bárki más), hanem ő Orbán megfelelő társa a védelem közepén.

Korthut Mihály 7: Nem játszott feltétlenül 7-esre, de védő létére az ő gólja döntött el egy Eb-selejtezőt, ami miatt életben maradtak az esélyeink. Ráadásul, nem is akármilyen gól volt az. Második félidőben is volt egy remek lökete, az is gólt érdemelt volna.

 

Magyarország-Azerbajdzsán: hibájáról beszélt a holland bíró - NB1.hu

 


Vida Máté 6: Horvátok elleni meccs után azt írtuk, más kávéház számára (még) ellenük jól játszani, mint a szlovák ligában vagy korábbi csapatában a Vasasban. Tegnap bebizonyította, hogy olyan meccsen, melyet a papírforma szerint hoznunk kell, lehet rá számítani. És még ugye (elméletileg és reméljük a gyakorlatban is) fejlődni fog.

 

Magyarország-Azerbajdzsán: Dzsudzsák nem fogott kezet Rossival - reakció - NB1.hu

 


Dzsudzsák Balázs 4: Jól kezdte a meccset, aztán fokozatosan elfogyott. Ő a magyar válogatott csapatkapitánya, a szurkolók legnagyobb kedvence, aki azt nyilatkozta, számára csak egy csapat létezik, a magyar válogatott. Akkor viszont akkor is ennek megfelelően kell viselkednie, ha lecserélik, ha az őt a pályáról lehívó szövetségi kapitány kezet nyújt neki... Meg akkor is, ha a lecserélése után helyet kell foglalnia a kispadon, mert vagy oda kell ülnie vagy menjen be zuhanyozni. Ha nem így tesz, akkor azt sugallja, hogy magát fontosabbnak tartja a válogatottnál. Ami baj. Nagyon nagy baj!

Szoboszlai Dominik 6: Benne volt a támadásokban, a helyzetek kialakításában, befejezésekben, jó szabadrúgása is volt. Nem hozzáállásbeli problémák miatt fogyott el a végére, hanem azért, mert előtte sérült volt és így edzeni sem tudott rendesen. Ezeket a tényeket is figyelembe vettük az értékelésénél.

Kovács István 6: Az első félidőben a legjobb volt, elfutásai, remek passzai révén, a végére sajnos ő is elfáradt. Az ő értékeléséhez írjuk, de többekkel kapcsolatban el kell gondolkodni azon, hogy fizikálisan van még hová fejlődni, mert a világ labdarúgása nem áll meg, sorozatban ontja a tétmeccseket.

Sallai Roland 5: Azzal semmi gond nem volt, hogy aktív és lendületes volt, ám a végjátékban kapkodott, pontatlan volt. Ha ő és Dzsudzsák is jobban, célzottabban játszik, akkor nem kellett volna izgulni a végén.

 

Magyarország-Azerbajdzsán: Rossi önkritikus véleménye - reakciók - NB1.hu

 


Szalai Ádám 5: Bástyaként volt megint előre tolva, mint mindig, ám most fürgébbnek kellett volna lennie. A mérkőzés elején játszott hasznosabban, veszélyesebben. 

Legfrissebb híreink