Magyarnak is örülhet a Puskás Akadémia – videó

Eléggé parádés gól volt az első.

Forrás: Puskás Akadémia

Magabiztosan, 3-0-ra nyert az NB III-as Dabas vendégeként a Puskás Akadémia a Magyar Kupában tegnap. A felcsútiak a következő körben az FTC-t búcsúztató Békéscsaba ellen bizonyíthatnak majd.

Tegnap egyébként Van Nieff a 18. percben parádés szabadrúgásból szerzett találattal nyitotta meg a gólok sorát (további gólszerzők: Meissner 45., Vanecek 63.), de a vendégek további találatokat is szerezhettek volna.

További örömre adott okot a felcsútiaknak, hogy újabb saját nevelésű játékosuk mutatkozhatott be a felnőttek között. A klub közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Magyar Zsolt bemutatkozott be NB I-es gárdánk színeiben. Fiatal középpályásunk a hatodik saját nevelésű debütáló az esztendőben.

 

A mostani szezonban több mint tíz saját nevelésű labdarúgónk erősíti NB I-es csapatunk keretét, – akik közül nemrég Nagy Zsolt ölhette magára a magyar válogatott mezét. Rajta kívül alapembernek számít csapatkapitányunk, Szolnoki Roland, a 13 meccsen 14 gólnál járó Gyurcsó Ádám, illetve Spandler Csaba.

 

Szolnokiék útját bejárva 2019-ben eddig hat akadémistánk mutatkozhatott be 2019-ben NB I-es gárdánkban: Tamás Nándor az év elején 89 percet töltött pályán a székesfehérvári 3–0-s sikerünk alkalmával, azóta 15 tétmeccsen 5 találatot jegyzett együttesünkben. Komáromi György a Magyar Kupa előző kiírásában, Pakson 1–1-es döntetlennél állt be csereként, s már vele a pályán harcoltuk ki a továbbjutást jelentő 3–1-es győzelmet. Radics Márton az új évad elején az Újpest elleni 3–1-es szezonnyitón elért siker során végig játszott, már gólja is van a csapatban, s 17 esztendős középpályás már 10 tétmérkőzésen lépett pályára. Kapusunk, Tóth Balázs a Bonyáddal vívott Magyar Kupa-meccsen védett először, az ifjú hálóőr eddig 3 találkozón szerepelt, de gólt még nem kapott NB I-esként. A Maglódon aratott klubrekordot jelentő 15–0-s diadal alkalmával Skribek Alen is átesett a tűzkeresztségen, legutóbb Dabason a Magyar Kupában pedig Magyar Zsolt ölhette magára élvonalbeli alakulatunk mezét tétmérkőzésen.

Fiatal középpályásunk 2016-ban érkezett akadémiánkra, s második idényében U17-es bajnoki címet ünnepelhetett, valamint alapembere volt 2017-ben a Puskás–Suzuki-kupán a fináléig menetelő együttesüknek – a Flamengo ellen emlékezetes szabadrúgásgólt lőtt. Az előző évadban tizenhat bajnokin játszott a bronzérmes NB III-as csapatunkban, amelynek ebben a szezonban már ő a csapatkapitánya. NB I-eseink között először a Topolya elleni felkészülési mérkőzésen játszott, tegnap pedig a Dabas elleni Magyar Kupa-összecsapás 55. percében tétmérkőzésen is debütált, s ezzel ő lett a hatodik saját nevelésű újoncunk ebben az évben.”

A Puskás Akadémia vasárnap az FTC vendége lesz a bajnokságban. 

Legfrissebb híreink