Magyargyalázás: reagált a Sepsi elnöke

Történelmét írnának.

Forrás: osksepsi/facebook

Ahogy, arról az nb1.hu szerda este beszámolt, a Sepsi OSK történelme során először bejutott a Román Kupa elődöntőjébe, miután a negyeddöntőjében 1-0-ra legyőzte, és kiejtette a másodosztályú Petrolul Ploiesti együttesét.

A továbbjutást sajnos beárnyékolja, hogy a találkozó legvégén, a hazai szurkolók Magyarországot szidalmazták, és megdobálták a Sepsi kapusát, Niczuly Rolandot, emiatt Iulian Calin, a mérkőzés játékvezetője félbeszakította a kupamérkőzést, és az öltözőbe parancsolta a csapatokat.

Az 1–0-s szentgyörgyi sikerrel záruló találkozó végül csak tízperces szünet után folytatódott.

Magyargyalázás miatt szakították félbe a meccset - videó - NB1.hu

Forrás: sepsiosk.ro A román bajnokságban nem is a legelőkelőbb, 9. helyen álló Sepsi OSK a román kupasorozatban vigasztalódna. A piros-fehérek szerdai, bravúros teljesítményük után már a döntőbe jutásra készülhetnek sorozatban, szerda este ugyanis a Román Kupában a másodosztályú Petrolul idegenbeli legyőzésével, történelme során először jutott be a Sepsi a sorozat elődöntőjébe.

A meccs utáni sajtótájékoztatón, Leo Grozavu, a Sepsi OSK edzője nem kívánta minősíteni sem a bíró döntését, sem a hazai szurkolók viselkedését:

"Csak a fociról és saját csapatomról szeretnék beszélni. Sajnos Romániában mindig arról értekeznek, ami a pálya körül történik, pedig inkább arról kellene, ami a pályán zajlik”.

Diószegi László, a Sepsi elnöke szerint viszont kitért a pályán kívül történtekre is, és a vezető úgy gondolja, Iulian Calin játékvezető történelmi tettet hajtott végre, amikor félbeszakította a kupatalálkozót, és üdvözölte a bíró döntését, hiszen a piros-fehérek sokszor vannak kitéve hasonló gyalázkodásnak, és eddig ennek megfékezésére semmi nem történt. A szentgyörgyi klub első embere elmondta, hogy a játékvezető döntése példát statuált, és egyúttal örömét fejezte ki Diószegi, hiszen a rasszizmusnak nincs helye a pályán:

"minden tisztelemet a bíróé, hogy ezt meg merte lépni, szerintem ezzel precedenst teremtett" - mondta a klub első embere a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.  

Az üzletember szerint a klubvezetők is felelősek a kialakult helyzetért, és nevetséges, hogy a román labdarúgó-szövetség (FRF), a szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt, 350-600 ezer forintnak megfelelő büntetéseket szab csupán ki, ugyanis ezeknek az összegeknek semmiféle visszatartó ereje nincsen.

A Sepsi elnöke szerint, jóval komolyabb szankciókkal kellene bünteti az ilyen, és ehhez hasonló sportszerűtlen cselekményeket.

A román pontvadászatban az alapszakaszt a 9. helyen záró, és az alsóházba kerülő klubnál igazán a kupában alkothatnának maradandót, és az elődöntőbe jutás után, tovább írnák az együttes történelmét, és bár egyelőre még csak halkan, de a trófea megnyeréséről is egyre több szó esik a Sepsinél. 

A legjobb négybe a Dinamo, a Sepsi OSK, az Poli Iasi, és FCSB (korábban Steaua Bucuresti) csapatai jutottak be.

„A Dinamo vagy a Poli Iasi ellen reális esélyünk lenne a döntőbe jutásra” – tette hozzá a Sepsi elnöke.

Legfrissebb híreink