Magyarellenesség: meglepő Sepsi-interjú a román sajtóban

Közben remek videó jelent meg az épülő stadionról.

Forrás: Facebook/Sepsi OSK

TÁRSOLDALUNK, AZ ERDELYSPORT.HU ÍRÁSA:

"Ilyés Róbert, a Sepsi OSK másodedzője elismeri: fáj, amikor a lelátókról a magyarokat szidják.

„Lelkünk mélyén fáj, amikor magyarságunk miatt szidnak!”, ismeri el Ilyés Róbert a Gazeta Sporturilor csütörtöki számában megjelent interjúban.

Románia egyetlen sportnapilapja meglepő nyíltságot és empátiát tanúsító interjújában a korábbi remek középpályás is bátran beszélt érzelmeiről. „A mi szurkolóink soha, sehol nem balhéznak, nem skandálnak Románia-ellenes rigmusokat, civilizáltan viselkednek. Csapatként is tisztelettudóan igyekszünk viselkedni, ahogy a modern világban illik. A meccs hevében nem hiszem, hogy a játékosok hallják, mi történik a lelátón, mint ahogy mi a kispadon sem. Magyar nemzetiségűek vagyunk, de Romániában élünk. Itt dolgozunk, ide adózunk. Betartjuk az ország szabályait. De fáj, ha magyarságunk miatt bántanak”, jelentette ki Ilyés.

A román Liga 1-ben 365 mérkőzésen 71 gólt szerző középpályás, aki inkább nagy munkabírásúként, mintsem kiemelkedően tehetségesként írja le egykori önmagát, nem köntörfalazott akkor sem, amikor a válogatottság kérdése került szóba. „Csalódás, hogy nem játszhattam a román vagy a magyar válogatottban. Bárhová hívtak volna, büszkén képviseltem volna az országot”, mondja."

A Sepsi épülő stadionjáról remek videó készült:

A cikk folytatása elérhető itt:

„Olyan embereket, mint Sepsiszentgyörgyön, sehol másutt nem találsz Romániában"

 

Legfrissebb híreink