Magyarellenes gyűlölet: üzent a bukarestieknek a Sepsi

Hivatalos közleményt adtak ki.

Forrás: Facebook/Sepsi OSK

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Sepsi OSK csapata 1-0-ra kikapott szerda este a Román Kupa döntőjében a FCSB-től. A lefújás után a bukaresti játékosok a szurkolókkal együtt ünnepeltek a fővárosban, magyarellenes rigmusokat kántálva.

Sepsi: botrány a döntő után - REAKCIÓK, KÉPEK, VIDEÓK - NB1.hu

 

Az ügyre reagált a sepsiszentgyörgyi klub, íme, a hivatalos közleményük:

"Sepsi OSK: nem a diszkriminációra!

A Sepsi OSK vezetősége mélységes csalódással vette tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatunkat célzó idegengyűlölő, xenofób szurkolói megnyilvánulások.

Lapértesülések szerint a Román Kupa döntőjét követően a győztes FCSB szurkolói magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a Sepsi OSK elleni sikert, de az esetről készült videofelvételen az is látszik, hogy a bukaresti csapat játékosait sem zavarták az uszító megnyilvánulások.

A Sepsi OSK elítéli a szélsőséges megnyilvánulások jelenlétét a sport világában és arra kéri az illetékes hatóságokat, hogy hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket. A FCSB klubtól pedig elvárjuk, hogy nyilvánosan is határolódjon el az esettől.

A Sepsi OSK reményét fejezi ki, hogy a jövőben a klubok olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek toleranciára és a különböző közösségek tiszteletben tartására ösztönzik a szurkolókat."

Legfrissebb híreink