Magyar–belga: Király volt a legjobb, akit csak világsztárok tudtak megelőzni

Toulouse – A statisztikák szerint is méltó ellenfele volt a Storck-csapat a Vörös Ördögöknek.

Forrás:

Mint ismert, az Európa-bajnokság F-csoportjából első helyen továbbjutott magyar válogatott vasárnap este 4–0-s vereséget szenvedett a FIFA-világranglistáján második helyen szereplő Belgiumtól. Így a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a Storck-csapatnak.

 

A nemzeti tizenegy eddigi Eb-szereplése minden várakozást felülmúlt, kivívva a nemzetközi sajtó elismerését, ahogy azt honlapunk többször is jelezte, de a belgák egyelőre egy másik szintet képviselnek. Ennek ellenére a vasárnapi találkozón nyújtott teljesítményre újfent büszkék lehetnek Dzsudzsák Balázsék, akik szűk nyolcvan percen át meccsben tudtak maradni a papíron Európa legjobbjainak számító Vörös Ördögökkel. Ezt bizonyítják a statisztikai adatok is.

 

A whoscored.com a meccs legjobb osztályzatát Eden Hazard-nak, míg a magyarok közül Király Gábornak adta a szakportál . A csapatszinten több mutatóban is belgák fölé nőtt a válogatott, ami azt mutatja, a Storck-csapat méltó ellenfele volt a Vörös Ördögöknek. Ez pedig reményekkel teli jövőt ígér a magyar futballnak, és erőt adhat a játékosoknak a közelgő vb-selejtezők előtt.

 

 

Érdekesebb statisztikai mutatók a teljesség igénye nélkül, illetve egy hőtérkép a magyar-belga nyolcaddöntőről.

 

 

 

 

Az nb1.hu szerkesztősége a magyar válogatott teljes csapatának köszöni ezt a felejthetetlen élményekben gazdag két hetet!

 

Hajrá, magyarok!

Legfrissebb híreink