Magyar valóság: Újpest-Vidi a Vasas otthonában teherautós eredményjelzővel

Budapest – Az ideiglenes szerkezettel voltak problémák, de a hangosbemondó megoldotta.

Forrás: vidi.hu,ujpestfc.hu

A mi kis első osztályunkat, a labdarúgó NB I-et az teszi egyedivé, hogy mindig tartogat meglepetéseket, olyan jeleneteket, eseteket, amelyek a nagy nyugati profizmusban elképzelni sem tudnának, de minket szórakoztat. Kicsit abszurd, nagyon magyaros, de ettől szerethető, ettől a miénk – mint a „legújabb fejlesztésű” angyalföldi eredményjelző – írja az nso.hu.

 

Az Újpest–Videoton (3–4) mérkőzésen az angyalföldi stadion eredményjelzőjét egy teherautó tartotta. 

 

 

Mint azt az Illovszky-stadion eredeti házigazdájától, a Vasastól a lap megtudta, ez az egyedi megoldás a piros-kékek legutóbbi, Paks elleni bajnoki meccsén lépett működésbe, a Magyar Labdarúgó-szövetség jóváhagyásával.

 

Korábban az amúgy minden meccsre külön, egy cégtől bérelt szerkezet a régi, már nem működő és az új szabályoknak amúgy sem megfelelő eredményjelző helyére volt beépítve, de ez a mostani, teherautós megoldás technikailag könnyebben kivitelezhető, és – ezt már mi tesszük hozzá – feltételezhetően a bérbeadó számára költséghatékonyabb is.

 

 

A Vasas ugyanis a labdarúgócsapat tavaly nyári feljutása után már nem kívánt több tízmilliót fektetni egy új, állandó eredményjelző beszerzésébe, hiszen hamarosan – a tervek szerint a jövő év elején – úgyis megkezdődik az Illovszky-stadion rekonstrukciója. Addig meg jó a „fapados”, akarjuk mondani, teherautós megoldás is. Már ha jó, mert az Újpest–Videoton meccsen a 2. félidőre  például elromlott a szerkezet időmérő része...

 

 

De természetesen nincs az a probléma, amit az NB I-ben ne lehetne megoldani: a hangosbemondó – ahogy az elhangzott, az ilyen helyzetekre vonatkozó előírásoknak megfelelően – 15 percenként tájékoztatta a közönséget és a csapatokat, hogy éppen hányadik percnél tart a mérkőzés.

 

Legfrissebb híreink