Magyar válogatottat igazolt a Slovan

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

A szlovák listavezető Slovan Bratislava szombat este a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy szerződtette a 31 éves magyar válogatott védőt, Guzmics Richárdot. Guzmics egy évre írt alá a pozsonyiakhoz, és vasárnap csatlakozik a Törökországban edzőtáborozó együtteshez.
 
Guzmics szerződése decemberben lejárt a kínai másodosztályú Jenpien Funde együttesénél, így szabadon igazolható lett. A 28-szoros válogatottról megjelentek olyan hírek, melyek szerint visszatérhet Lengyelországba, emellett menedzsere, Paunoch Péter az NB I-et sem zárta ki, végül azonban a Slovan Bratislava lett a befutó, holott a Haladással is hírbe hozták.
 
„Mindenképpen olyan labdarúgóval akartunk erősíteni ezen a poszton, aki méltó vetélytársa lehet Vaszil Bozsikovnak és Kenan Bajricnak. Örülünk, hogy sikerült megegyeznünk Guzmics Richárddal, aki nemzetközileg is tapasztalt védő, futballozott Lengyelországban és Kínában is. Kiváló a fejjátéka és erős a párharcokban, ezeken a területeken pedig vannak hiányosságaink. Üdvözlöm őt a klubnál, remélem, hogy az együttműködésünk sikeres lesz” – mondta Ivan Kmotrík alelnök a klub hivatalos oldalának.
 
„Guzmics már tavaly is érdeklődött a lehetőség iránt, ám akkor nem tudtunk megegyezni a klubjával. Most nem hezitáltunk, amikor szabadon igazolható lett. Jól ismerjük őt a lengyel bajnokságból, a 2016-os Eb-n is nagyszerű teljesítményt nyújtott a nyolcaddöntőig jutó magyar válogatottban. A tapasztalata jól fog jönni az európai kupaporondon.”
 
„Nagyon boldog vagyok, hogy a legeredményesebb szlovák klub játékosa lehetek. Azért jöttem ide, hogy hozzásegítsem a Slovant a céljai eléréséhez. Voltak ajánlataim Lengyelországból és Magyarországról is, de a Slovan volt az elsődleges választásom” – árulta el a magyar védő.
 
Guzmics már nyilatkozott is, a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink