Magyar válogatott: véget ért az eleve felesleges Szalai Ádám vita

Marco Rossi és a játékosai tudják a legjobban!

Forrás: Réti Zsolt

Hosszabb interjút adott a Nemzeti Sportnak Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki a beszélgetés során értékelte az elmúlt évet. A kapitány ismét elmondta azt, amit már annyiszor elmesélt az évben, hogy a világjárvány miatt nagyon nehéz volt a magyar válogatott helyzete is, de örömre és boldogságra adott okot a nemzeti csapat szereplése.

Rossi ismét megvédte (nagyon helyesen – a szerk.) a magyar válogatott csapatkapitányát, Szalai Ádámot, akiről a legnagyobb szerencsénkre azt gondolta eddig és gondolja még most is, hogy nélkülözhetetlen eleme nemcsak a válogatott keretének, hanem a kezdőcsapatának is:

 

„Divat őt bírálni, más kérdés, hogy többnyire azok teszik, akik nemigen fordultak meg egy futballcsapat öltözőjében. Senki se felejtse el, Ádám a válogatott csapatkapitánya, márpedig a karszalagot senki sem viseli érdemtelenül. Hogy mit jelent neki a válogatott, szavakkal nem írható le. Rettentően sajnálom, hogy a klubjában nem kapott lehetőséget az ősszel, beszéltünk is erről. Tisztában van vele, ha játszani akar az Eb-n, a felépülése után megoldást kell találnia erre a helyzetre. Biztos vagyok benne, hogy meg is találja. Ádám olyan karakter, akire a legnehezebb szituációkban is lehet számítani, elképesztő vágy hajtja, hogy a válogatott sikeres legyen. Nekem éppen ilyen hozzáállású emberekre van szükségem.”

 

Rossinak igaza van, mert karszalagot senki nem viselheti érdemtelenül (egyébként egyetlen csapatnál sem – a szerk.), mert a csapatkapitányt maguk a játékosok szokták megválasztani.

Tehát, ha a magyar válogatott játékosai Szalaiban bíznak meg a legjobban, akkor nincs helye több kérdésnek és negatív kritikának vele kapcsolatban.

Csak egy megállapításnak: Szalai Ádámnak a magyar válogatott kezdőcsapatában a helye, vezérként!

Az istenített szövetségi kapitány és a szintén istenített játékosok szerint is.

A téma tehát lezáródott!

Legfrissebb híreink