Magyar válogatott: újabb játékosok érkeztek - reakciók

Az MLSZ adott helyzetjelentést.

Forrás: MLSZ/Facebook

Az MLSZ közleménye:

"Kecskés Ákos után Szalai Ádám és Szalai Attila is megérkezett Telkibe, a péntek délelőtti edzésen mindannyian részt vettek.

A hét első felében tíz mezőnyjátékos és két kapus alkotta Marco Rossi Telkiben edzőtáborozó keretét, az első napok után azonban Fiola Attila egy kisebb izomfáradtság miatt külön edzett a társaktól. Csütörtökön aztán Kecskés Ákos, pénteken pedig Szalai Ádám és Szalai Attila csatlakozott a kerethez, ma délelőtt már mindhárom ott voltak a gyakorláson.

A pénteki edzés előtt Fiola Attila elmondta, hogy csak elővigyázatosságból hagyott ki néhány napot, hamarosan ismét a társakkal edzhet.

– A júniusi mérkőzéseinken nem mi leszünk az esélyesek, de korábban is megmutattuk, hogy egy-egy mérkőzésen bárki ellen lehet esélyünk, ha mindenki maximális teljesítményt nyújt, és végig csapatként, egységesen játszunk. Bátran kell játszanunk, mint ahogy az Eb-n a franciák és a németek ellen tettük – fogalmazott Fiola.

Szalai Attila, a Fenerbahce védője tavasszal vállsérüléssel küzdött, de most már teljesen egészséges, és nagyon várja, hogy újra pályára léphessen a válogatottban.

– Örülök, hogy újra egészséges vagyok, és itt lehetek a csapattal, rengeteget dolgoztam ezért az utóbbi időszakban. Nagyon keményen dolgozom azért is, hogy már az első Nemeztek Ligája-mérkőzésre a lehető legjobb fizikai állapotba kerüljek – így a 24 éves védő. – Bízom benne, hogy jó mérkőzéseket játszunk, ehhez szükség lesz a szurkolóinkra is, aki reményeink szerint megtöltik a Puskás Arénát a németek ellen. Örömteli, hogy gyerekek szurkolhatnak nekünk az angolok ellen is, sokkal jobb lesz előttük játszani, mint zárt kapuk mögött. Mindhárom júniusi ellenfelük hatalmas játékerőt képvisel, a németek és az angolok ellen volt szerencsénk játszani tavaly, és Londonban, valamint Münchenben is megmutattuk, hogy jó teljesítménnyel meg tudjuk szorongatni őket. Ez lesz a célunk most is."


 

Legfrissebb híreink