Magyar válogatott: Schäfer András kiadta az ukázt - reakció

Szalai Ádámról is elmondta a véleményét.

Forrás: Réti Zsolt

A magyar válogatott hétfő este vereséggel zárta a szereplését a Nemzetek Ligájában. A mieinket az olaszok győzték le a Puskás Arénában 2-0-ra.

A rossz befejezés ellenére minden dicséretet megérdemelnek a mieink, hiszen az előzetesen halálcsoportnak nevezett négyesben végeztek az előkelő második helyen. 

Schäfer András az nso.hu-nak adott interjúban elmondta, mi lehet a nemzeti együttesünk következő célja:

"Ott kell folytatnunk, ahol most abbahagytuk. Sőt, rá kell tennünk még egy lapáttal. A következő Nemzetek Ligája-sorozatban is az A-ligában szerepelhetünk, ha a most megszerzett tíz ponttól nem lesz önbizalmunk, semmitől! El kell hinnünk, hogy az ilyen kaliberű csapatok ellen is van keresnivalónk. A következő lépcsőfok az lehet, hogy a velünk azonos szintű vagy a nálunk gyengébb együttesek ellen is megtanuljunk nyerni. Mindegy, milyen futballal" - mutatott rá a 23 éves futballista.

Schäfer a válogatottól visszavonuló Szalai Ádámról is elmondta a véleményét:

"Pályafutása példa lehet minden fiatal előtt. Nem mindenkinek adatik meg, hogy az utolsó válogatott meccsét követően így ünnepelhessen a szurkolótáborral. Szalai Ádám mindenkinél kivívta a tiszteletet annak ellenére is, hogy az elmúlt években mennyi kritikát kapott. Hálás vagyok, hogy az eddigi huszonkét mérkőzésemen vele játszhattam egy csapatban" - mondta az Union Berlin játékosa.

Legfrissebb híreink