Magyar válogatott: Németh Krisztián jóslata a cseten

40-50 fő az Eb-részvételért. 

Forrás: Réti Zsolt

„A végén elég nagy üdvrivalgás volt itt a házban” – mesélte Juhász Roland az Izland ellen 2-1-re megnyert Eb-pótselejtezős élményeit a Reggeli Startban. A magyar labdarúgó-válogatott 2016 után újra kivívta az Európa-bajnoki részvételt, tegnap pedig a törökök 2-0-s legyőzésével megnyerte csoportját és feljutott a Nemzetek Ligája A-ligájába. A Reggeli Startban a 95-szörös válogatott Juhász Roland beszélt az utódokról, köztük Szoboszlai Dominikról.

„Pont Németh Krisztiánnal cseteltem közben, és ő a 85. percre jósolta a gólt” – így emlékezett vissza Juhász Roland a Reggeli Startban a múlt heti, Izland elleni Eb-pótselejtezőre. „Viszont, ami nagyon tetszett, hogy mikor belőttük az egyenlítő gólt, mentünk tovább a győzelemért, mert éreztük, hogy ez az izlandi csapat sebezhető.”

 

A 95-szörös válogatott védő Szoboszlai Dominik esetleges klubváltása kapcsán azt mondta: „Neki most eljött a váltás ideje, kinőtte azt a csapatot. Jó látni, hogy a válogatottban sem teherként élte meg, hogy egész héten arról beszéltek, hogy az ő szerepe milyen fontos, hanem ilyen fiatalon így tudja ezt kezelni. Most szóba hozták a Lipcsével, ami jó előrelépés lenne neki. Ha azt fogalmaztuk meg neki, hogy világklasszis játékos lehet, akkor innen még lesz feljebb. Lipcsében újra bizonyíthatna, hogy mit is tud, és akkor utána jöhetne az igazi nagy csapat, amiről lehet mostanában is olvasni.”

 

„Sajnos nem dolgoztam vele, viszont nagyon sok jót hallottam róla” – ezt már Marco Rossi szövetségi kapitányról mondta Juhász Roland. „Egy ideig keresgette, mi is az a játékrendszer, ami jól áll ennek a csapatnak, és aztán csak oda jutott, hogy ugyanazt a három védős játékot játszatja, amivel bajnok lett a Honvéddal. Kiválasztásnál figyelt arra, hogy az öltözőben is nagyon jó egységet képviseljenek. Most érzem azt, hogy a csapat, a szövetségi kapitány és a szurkolók egymásra találtak.”

Szoboszlai jövője: megerősítés Gulácsi és Orbán csapatától - NB1.hu

 

Juhász Roland szerint bővült Marco Rossi merítési lehetősége, a 2016-os Eb-t megjárt, azóta visszavonult védő 40-50 főt lát, akik versenyben lehetnek a válogatott kerettagságért: „Ha védőszemmel nézem, akkor Szalai Attilát csak kiemelném. Őt sokan féltették, amikor a kapitány bedobta a mély vízbe, viszont magabiztos játékkal rukkol elő, neki nagyon örülök. De összességében azt érzem, hogy a válogatott csapatként működik jól… Azt gondolom, hogy Willi Orbán és Szalai Attila helye megkérdőjelezhetetlen jelen pillanatban, inkább a jobb oldalon van nagyobb választási lehetőség, de bárkit tett oda a kapitány, mindenki jól vizsgázott.”

Legfrissebb híreink