Magyar válogatott: Marco Rossi elárulta, mikor távozna

Dárdai Mártonról is beszélt a kapitány.

Forrás: mlsz.hu

Ahogy korábban már jeleztük, a magyar válogatott októberben két vb-selejtezőt játszik. Ezekre a mérkőzésekre kihirdette a keretét Marco Rossi:

A szövetségi kapitányt sajtótájékoztatón kérdezhették az újságírók ma délben Telkiben. 

"Ha az illetékesek nem akarják, akkor nem maradok a válogatottnál. Az illetékesek alatt a szurkolókat és a szövetséget értem. Ha bekövetkezik az, hogy a vb-re nem jutunk ki, ami reális forgatókönyv, meg kell vizsgálni azt, hogy miért nem sikerült. A történtek fényében levonom a következtetéseket. Nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni a pozícióhoz. Ha a szövetség el akar engedni, ha más utat érez követendőnek ahhoz, hogy fejlessze a válogatott teljesítményét, én nem leszek ennek a kerékkötője, elmegyek" - hangsúlyozta Marco Rossi. 

A szakember Vécsei Bálintnak is meghívót küldött. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy már régóta figyeli a játékost, akinek a fizikai adottságait emelte ki. Rossi azt is kiemelte, hogy mindenkit szemmel tartanak külföldön, aki szóba jöhet a magyar válogatottnál. Dárdai Mártontól jelenleg ők várnak választ. Emellett Callum Styles és Laci Zsiga honosítására is van esély.

Szalai Ádám hiányában a taktikánkban is változás jöhet.

"Az öltözőben nem könnyű pótolni Szalai Ádám lélektani hatását. Nikolicsnak ebben a tekintetben fontos szerepet szánok, hiszen jó érzéke van ahhoz, hogy milyen módon lehet csapatot építeni. Akik régebb óta játszanak a válogatottban, beállhatnak Ádám helyére" - fogalmazott Rossi. 

Rossi az Andorra elleni meccs után adott nyilatkozatát is felelevenítette:

"2018-ban ültem először a kispadon. Kijutottunk az Eb-re, sőt, a továbbjutás is benne volt a pakliban. Ami az utóbbi három évben történt, az egy rendkívüli állapot. Sokan ezt a rendkívüli állapotot rendes állapotként kezelték. Az angol válogatottban 25 játékos van, aki egyenként többet ér, mint a teljes válogatottunk. Az angolok ellen az első gól után szétesett a csapat. Amíg követik a játékosok a taktikai utasításokat, addig van értelme a munkámnak" - vélekedett a kapitány. 

Nagy Zsoltnak is bizalmat szavazott Rossi, aki így vélekedik a Puskás Akadémia játékosáról:

"2019-ben Uruguay ellen 15 percet játszott. Walesben Bale volt az ellenfele, ezen a meccsen rengeteget hibázott. Hosszú időn keresztül követtem őt is. Zsolt ebben a szezonban kevesebb ki nem kényszerített hibát követ el. Meggyőző az ereje és a kirobbanó teljesítménye."

A magyar válogatott október 9-én Albániát fogadja, október 12-én pedig Angliában vendégeskedik.  

FRISSÍTÉS, 16.28:

18.10:

19.56:

Legfrissebb híreink