Magyar válogatott lehet a Vidi brazil hátvédje

Székesfehérvár – Eddig csak feltételezés volt, péntektől hivatalos.

Forrás: vidi.hu

 

A Nemzeti Sport információja szerint Paulo Vinícius, a Videoton brazil középhátvédje pénteken leteszi az állampolgári esküt. A hírt a fehérvári klub is megerősítette.

 

A 27 éves játékos 2011 nyarán szerződött Székesfehérvárra, azóta 190 meccset játszott a Videoton színeiben. Az idei szezonban 21 alkalommal lépett pályára a bajnokságban, mindegyik találkozót végigjátszotta.

 

„Hosszú távra tervezek, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Magyarországon telepedünk le. A kisfiam és a kislányom is itt született, magyar barátaink vannak, szinte minden ideköt már minket – nyilatkozta a brazil védő a Nemzeti Sportnak, aki ősszel hosszabbított szerződés a Videotonnal. – Hatalmas megtiszteltetésnek venném, ha magamra ölthetném a válogatott mezt. Annak nagyon örülök, hogy sok szurkoló kérdezi, mikor leszek válogatott, mert ebből azt a következtetést vonom le, méltónak tartanak arra, hogy a hazájukat képviseljem.”

 

Kerület-Puskás Akadémia: Hypós Feri, a lilák, a Kenő és a verekedések

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is képben van Viníciusszal kapcsolatban, de addig nem akarta kommentálni esetleges meghívását, amíg nincs meg a magyar állampolgársága.

 

„Paulo Vinícius jó játékos, de addig kár beszélni róla, amíg nem magyar állampolgár – mondta Bernd Storck a Nemzeti Sportnak. – Azt azért hozzáteszem, hátvédekben jól állunk, Guzmics Richárd és Lang Ádám is biztos pont, s Kálnoki-Kis Dávid is jó benyomást tett rám”

Legfrissebb híreink