Magyar válogatott: lefagyott az újpestiek kedvence - interjú

Rosszabbik arc után.

Forrás: MTI

 

Az Újpest labdarúgócsapatából egyedüliként Zsótér Donát is tagja a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott 32 tagú bő keretének. A 23 éves középpályás ennek kapcsán a felismerés pillanatáról, a gyermekkori álmáról és a saját szezonjáról is beszélt az nb1.hu-nak.

 

Emlékszik a pillanatra, amikor megtudta, hogy szerepel a neve válogatott bő keretében?

Sorra jöttek gratulálni a csapattársaim, tőlük tudtam meg, hogy szerepel a nevem a válogatott bő keretében, a hírt csak később olvastam az interneten. A pillanatot nem tudnám leírni, hirtelen „lefagytam” kicsit, amikor a többiek elmondták, hogy mi a helyzet.

Meglepte, hogy számít önre Marco Rossi?

Meglepetésként ért, viszont nagyon felemelő érzés. Ez mégis egy pozitív visszajelzés arról, hogy figyelnek rám és látják hétről hétre a munkámat. Nagyon örülök, hiszen gyermekkori álmom, hogy egyszer bemutatkozhassak a felnőttválogatottban, hogy magamra húzhassam a címeres mezt és az országért küzdjek. Egyébként ha a keretszűkítésnél kiesnék, akkor sem lennék elkeseredve, hiszen számomra már az is óriási megtiszteltetés, hogy számolnak velem és ott a nevem ilyen kiváló játékosok között. Azért bizakodó vagyok, remélem, hogy egy kis esélyem nekem is van.

 

A keddi szűkítésig még hátravan egy utolsó forduló az NB I-ben, az Újpest a Diósgyőr vendége lesz. Mindkét fél számára nagy a tét.

Nagyon nehéz meccs vár ránk vasárnap, hiszen tudjuk, hogy a Diósgyőr a kiesés ellen küzd, mi pedig a harmadik helyért, éppen ezért harcos, küzdelmes mérkőzésre számítok. Mindkét csapat az utolsó erőtartalékait fogja mozgósítani és biztos vagyok benne, hogy 120 százalékon fog pörögni. Ami az esélyeinket illeti: ha számunkra kedvezően alakul a Debrecen–Paks mérkőzés, még elérhetjük a harmadik helyet, de ahhoz, hogy számolgathassunk, először is meg kell nyerni a saját mérkőzésünket.

Fotó: Újpest FC/Facebook

Öt forduló óta nyeretlenek. Mi ennek az oka?

Az utóbbi mérkőzéseken a rosszabbik arcunkat mutattuk. A lehetőségeink a legtöbbször megvoltak, mégsem tudtunk értékesíteni annyit, amennyi elég lett volna a győzelemhez. A héten erre jobban koncentrálunk, ha jobban összpontosítunk és szerencsénk is lesz a befejezéseknél vasárnap, akkor újra győzhetünk.

 

A válogatott kerettagsággal és a bronzéremmel pozitív vége lenne a szezonjának. Ezektől függetlenül miként emlékszik vissza az idényre?

Igazán hullámzó volt számomra ez a szezon, hiszen az ősszel sokat voltam a pályán, a tavaszi meccsekben viszont szerintem több is lehetett volna. A múlton viszont kár rágódni, megváltoztatni már úgysem lehet – a jövőmre koncentrálok, igyekszem fejben és fizikálisan is tovább építeni magam. Remélem, hogy többször nem kell azon gondolkodnom egy idény végén, hogy mit kéne másképpen csinálnom.

 

Hatos Szabolcs

Legfrissebb híreink