Magyar focihírek
minden mennyiségben
NB2 logó
NB3 logó
magyar válogatottSzabó GergőMarcoMarco Rossi

Magyar válogatott: kiderült, milyen a viszonya Rossinak a játékosokkal

Bíró Ádám - 2019. március 29. péntek 15:13
A nemzeti együttes sajtófőnöke érdekes dolgokról beszélt.
A magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke, Szabó Gergő a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, Marco Rossi kapitány és a játékosok között maximális az összhang, nem üzenget egymásnak senki a csapaton belül. Szalai Ádám őszintesége és Dzsudzsák Balázs emocionális megmozdulásai is azt mutatják, milyen fontos nekik a válogatott, és mennyire szeretne ez a csapat hazai pályán ez előtt a fantasztikus szurkolótábor előtt játszani a 2020-as Eb-n.
 
A Szlovákia elleni elleni vereség után természetesen nem volt jó a hangulat a válogatottnál. „Ugyanakkor egy nagyon jó reakció született a játékosok és a stáb részéről erre a helyzetre. Inkább egy olyan „csakazértis” hangulat, felfogás lett úrrá mindenkin, és ez hála Istennek utána a horvátok elleni meccsen a pályán is megmutatkozott” – nyilatkozta Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában. – „Valóban ez egy hullámvasút volt ebből a szempontból mindenképp, de azt kell, hogy mondjam, hogy ugyan, ha a két mérkőzés összehasonlítjuk, akkor valóban azt lehet mondani, hogy Szlovákiában nem volt csúcsformában a csapat, de nagyon mélypontot sem szabad ebben találni. Több játékos is elmondta a horvát meccset követően, hogy egy kicsit hajlamosak az újságírók, a szurkolók és akár mi magunk is túlzottan mélyre kerülni egy rosszabb eredmény után, és túlzottan magasra kerülni egy-egy olyan meccs után, mint a Horvátország elleni volt.”
 
„Ezt a Horvátország elleni meccset sem szabad túlértékelni. Ahogyan szoktunk mostanában fogalmazni: Ez egy 8 lépésből álló út, aminek az első két lépését tettük meg. Az első nem sikerült jól, a második viszont kifejezetten jól sikerült” – mondta a sajtófőnök. – „Nem szabad azt gondolni a Horvátország elleni győzelem miatt, hogy mi most a csoport esélyesei lettünk, és hú de nagyon közel kerültünk, hogy ott legyen a 2020-as Eb-n a csapat. Valóban tettünk ezért egy lépést, de a végső célhoz viszonyítva ez még nagyon picike.”
 
Szalai Ádám első mérkőzés utáni nyilatkozata is szóba került, ami láthatóan jót tett a csapatnak: „Ezekről a játékosok is beszélnek egymás között, akár a szakmai stáb tagjaival, akár Marco Rossi szövetségi kapitánnyal is. A kapitány el is mondta, hogy amit Ádám taktikai szempontból elmondott, azzal nem tud vitatkozni. Felfokozott állapotban volt, érzelmek törtek belőle elő, és talán egy kicsit sarkosabban fogalmazott, mint amilyen az ilyenkor az interjúk során megszokott” – árulta el Szabó Gergő – „Az őszinteség tőle megszokott, ez pontosan így van. És pont ezt mondta Marco Rossi is, és csatlakozott hozzá Willi Orban is, hogy elmondta őszintén a véleményét. Hogy ebben ennyi érzelem volt, csak azt mutatja, hogy egyrészt neki ez mennyire fontos, és mennyire elkeseredett tud lenni egy-egy gyengébb mérkőzés vagy eredmény után, és azt, hogy ő egy igazi vezér, aki magasra teszi a lécet, és ha nem úgy játszik a csapat, nem úgy teljesít, vagy az eredmény nem olyan, akkor igenis kritikát fogalmaz meg, mert azt várja mindenkitől, hogy a lehető legmagasabb szinten teljesítsen.”
 
„Ha reálisan nézzük, és nem ezt mondja el, hanem azt mondja el bárki, hogy jól játszottunk, két szerencsétlen helyzetből kaptunk két gólt, ezen kívül olyan borzasztóan nagy kritika a játékunkat nem feltétlenül illetheti. Nagyjából taktikailag sikerült betartani, amit előre eltervezünk, akkor mindenki azt mondja, hogy ’Jól van, már megint nem mond semmi különlegest, miközben kikaptunk.’ Ez egy kicsit olyan helyzet, hogy bármit mond valaki, mindig lesznek kritikusok, mindig lesznek olyanok, akik másképp gondolják ezt, persze ehhez mindenkinek megvan a joga. De én azt gondolom, hogy Ádám ezt teljesen őszintén elmondta a csapat érdekében. Nem feltétlenül gondolom, hogy ezen nyilatkozat és a vasárnapi eredmény között van direkt összefüggés, de még ez is előfordulhat. Az viszont tény, hogy ő jobb teljesítményt várt, és ezt vasárnap a csapat meg is tette” – fogalmazott Szabó Gergő a Mai helyzetben, aki leszögezte, Marco Rossi későbbi nyilatkozata nem válasz volt Szalai Ádám meccs utáni értékelésére: „Szó nincs róla, hogy üzengetés lenne. Kategorikusan cáfolnám is ezt. Nincs semmiféle üzengetés sem Marco Rossi és Szalai Ádám, sem mások között. Maximális összhang van a kapitány és a szakmai stáb, illetve a játékosok között. Talán lehet úgy fogalmazni, hogy az a szimbiózis vagy egy irányba tartás, ami nagyon fontos minden csapatnál, az a magyar válogatottnál ma maximálisan megvan.”
 
A 100. válogatottságát Horvátország ellen ünneplő Dzsudzsák Balázs remekül játszott, és többször is érzelemdús megnyilvánulásokat láthattak tőle a szurkolók: „Ez nagyon jól mutatja, hogy a Balázsnak a válogatott mennyire fontos, és mennyire a szívén viseli azt, ahogyan azt Szalai Ádám is, és gyakorlatilag minden játékos, hogy hogyan szerepel a csapat, milyen eredményt ér el, hova sikerül majd esetleg kijutnia, vagy nem kijutnia. Ráadásul ez egy olyan helyzet, amikor arról van szó, hogy ez előtt a fantasztikus szurkolótábor előtt, amely vasárnap és Szlovákiában ismét megmutatta, hogy milyen hihetetlen hangulatot tud teremteni, és mennyire tudja űzni-hajtani a válogatottat, hogy előttük, itt Budapesten játszhasson itthon Eb-mérkőzést. Ez mindenkinek borzasztóan fontos, aki a csapatban van, aki a stábban van, de mondhatom, hogy mindenkinek, aki az MLSZ-ben, illetve a labdarúgásban dolgozik. Ez köszön vissza a Balázsnál is abban, hogy ez neki borzasztóan fontos.”
Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
2019. 05. 20. 18:13

Kispesti gólkirályról mondták

Az edző és az egyik legjobb barát véleménye.
2019. 05. 20. 16:19

Fradi Fieszta: a vezérigazgató élménybeszámolója

Csaknem 10 ezer fradista volt ott.
2019. 05. 20. 14:38

„Rápakolt egy kis terhet" Rossi Dzsudzsák vállaira

Pontosan elmondta, mit vár a csékától.
2019. 05. 20. 14:12

Rebrov és a Besiktas – újra elmondta a Fradi edzője

Ezúttal is határozottan fogalmazott.
2019. 05. 20. 16:42

Siker után örömtánc: NB I-ben a Kaposvár - reakciók

Szezont zárt a Rákóczi.
2019. 05. 20. 16:28

Vasas-ZTE 0-5: reakciók

Legilletékesebbek értékeltek.
2019. 05. 20. 16:40

Kieséstől rettegő vett el pontokat a listavezetőtől - reakciók

Saját kézben lévő sors.
2019. 05. 20. 10:57

Fordítás után 1 lépésre a feljutástól - reakció

Jó meccsen szerezték meg a győzelmet.
2019. 05. 20. 12:49

Diósgyőr eksztázisban – képek

Így ünnepelték meg a bentmaradást.
2019. 05. 20. 11:07

Fradisták balhéja: újabb részletek - 18 szurkolót ítéltek el

A Loki elleni meccs szünetében volt a rendbontás.
2019. 05. 20. 09:59

Még 2 hely kiadó a következő bajnokságra

Gyorsjelentés a bajnokságok végeredményéről, állásáról.
2019. 05. 19. 16:31

Kiütötte a ZTE a Vasast - eredmények, tabella

Győzelemmel búcsúzott a Kaposvár.
2019. 05. 19. 19:27

Folytatódott a harc a feljutásért és a bennmaradásért - eredmények, tabella

Két csapat kiesett, egy "majdnem" feljutott.
2019. 05. 19. 09:31

Sorsdöntő meccsek jönnek: az NB III hétvégi programja

Tisztulhat a kép.
2019. 05. 20. 09:23

Böde bejelentette a távozását – visszatér?

Két NB I-es klubról beszélnek a támadóval kapcsolatban.
2019. 05. 20. 08:59

Böde Dani és a bajnoki kupa, illetve a szurkolók: képek és videók a Fradi Fiesztáról

Budapest Parkban volt a buli.
2019. 05. 20. 07:41

Elismerte a Vidi edzője, hogy vannak megkeresései

A jövőjéről nyilatkozott Marko Nikolics.
2019. 05. 20. 07:08

Hétfői foci: sorsdöntő meccset játszanak Nagy Ádámék

Fontos rangadó vár a Bolognára.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Ferencvárosi TC74
2MOL Vidi FC61
3DVSC51
4Budapest Honvéd49
5Újpest FC48
6Mezőkövesd Zsóry FC44
7Puskás Akadémia FC40
8Paksi FC39
9Kisvárda Master Good38
10DVTK38
11MTK Budapest34
12Szombathelyi Haladás30
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!