Magyar vagy ukrán válogatott – döntött a Fradi játékosa

Kiemelten élvezi Szerhij Rebrov bizalmát.

Forrás: fradi.hu

Ihor Haratin 2018 decemberében csatlakozott a Ferencváros keretéhez. A 24 esztendős középpályás az előző szezonban, jó játékkal és két góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 30. bajnoki címéből. A futballista ebben az idényben 17 meccsen lépett pályára a Fradiban, stabil kezdőnek számít csapatában, és élvezi Rebrov mester bizalmát.  

A válogatottat sújtó sérülések és a sorsdöntő, Bulgária elleni Eb-pótselejtező egyre közeledő dátuma miatt felvetődött a magyar felmenőkkel is rendelkező játékos válogatottba való csábítása.

"Haratin egy nagyon ígéretes és remek játékosa lehetne a válogatottnak, de először meg kell hozni a döntést, hogy valóban szeretne a válogatott tagja lenni. Nem fogom őt győzködni, ha igazán akarja és ezt a teljesítményével is alátámasztja, akkor felöltheti a piros-fehér-zöld mezt"– mondta korábban a válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

A Munkácsról származó játékos egy ukrán műsorban maga is elárulta, hogy megkeresték azzal kapcsolatban, lenne-e magyar válogatott. 

Haratin akkor elmondta, ez olyan kérdés, amire a választ a családjával egyeztetve kell meghoznia.

Ukrán források szerint a döntés megszületett a játékos részéről, és a bár jól esett neki az érdeklődés, visszautasította a honosítás lehetőségét, mert továbbra is abban bízik, hogy az ukrán nemzeti tizenegyben is szerephez juthat, és minden erejével azon lesz, hogy felhívja magára az ukrán szövetségi kapitány, Andrij Sevcsenko figyelmét.

Legfrissebb híreink