Magyar U17-es és U19-es válogatott: Eb-selejtező elitkörös ellenfelekre várva

Ma minden kiderül!

Forrás: mlsz.hu

AZ MLSZ JELENTÉSE:

"Az UEFA szerdán tartja az U17-es és az U19-es Eb-selejtező elitkörök sorsolását. Mindkét korosztályban versenyben vannak férfi válogatottjaink.

A Szélesi Zoltán vezette U17-es együttes a legjobb csoportharmadikok között került a tavaszi elitkörbe, így a negyedik kalapból várja a szerdai sorsolást. Ebben a korosztályban 32 együttes szerepel az elitkörben, amely nyolc csoportban zajlik tavasszal. Az elitkörös csoportgyőztesek mellett a hét legjobb csoportmásodik is tagja lesz a májusi, izraeli Európa-bajnokságnak.

A Tímár Krisztián irányította U19-es válogatott csoportelső lett októberben, ezért a második kalapba kapott besorolást, de ettől még lehet bombaerős csoportja is, hiszen a harmadik és a negyedik kalapban olyan csapatok szerepelnek, mint a spanyol vagy a német válogatott. A 28 elitkörös válogatottat hét csoportba sorsolják, és csak a tavaszi minitornák első helyezettjei jutnak ki a szlovákiai kontinensviadalra.

Az elitkörös sorsolás mellett elkészítik a következő idény U17-es és U19-es selejtezőjének beosztását is. Előbbiben nem vagyunk érdekeltek, mert 2023-ban Magyarország rendezi meg az Európa-bajnokságot, míg az U19-esek a második kalapból várják a sorsolást."

Legfrissebb híreink