Magyar-szlovák viszály: megszólalt Marco Rossi

Fontos tudnivaló a magyar zászlókról.

Forrás:

A magyar-szlovák ellentétet nem kell bemutatni senkinek, akit kicsit is érdekel a labdarúgás vagy a történelem. Ha viszont mindkettő érdekli az embert, akkor meg pláne nem.
 
Az Eb-selejtező sorsolásakor ugye egy csoportba került a nemzeti csapatunk a szlovákokkal, a két válogatott egymás elleni meccseit már most hatalmas várakozás előzi meg mindkét fél részéről. Bár arra azért kíváncsiak leszünk, mennyi szlovák jön majd Budapestre, mert a Fradi-Slovanra például nem jöttek túl sokan…
 
A téma Marco Rossi szövetségi kapitány tegnapi sajtótájékoztatóján is szóba került, már csak azért is, mert az olasz szakember volt a DAC edzője és megtapasztalt egy-két dolgot.
 
Rossi elmondta, valóban történt olyan, hogy a szlovák szövetség nem engedte be a magyar zászlókat a Dunaszerdahely mérkőzéseire. De hozzátette, nem akar javaslatokat adni a szurkolóknak, mert ez nem az ő feladata. Azt viszont kijelentette, egy embernek egy másik ember nem mondhatja meg, hogy mit érezzen.
 
Fontos tudnivaló a magyar zászlókkal kapcsolatban, hogy amikor a két gárda a selejtezőcsoport első mérkőzését Szlovákiában játssza, akkor a magyar zászlók bevihetők lesznek, mert azt a meccset nem a szlovák, hanem az európai szövetség rendezi, az UEFA szabályzata meg nem tiltja a nemzeti lobogók használatát.
 

Legfrissebb híreink