Magyar-lengyel: megfejtette a titkot a Vidi volt edzője?

Élete első meccsére készül szövetségi kapitányként.

Forrás: pzpn.pl

Március 25-én, csütörtökön elkezdődnek a 2022-es világbajnokság selejtezői az I-csoportban. A játéknap egyik rangadóján a magyar válogatott Lengyelországot fogadja a Puskás Arénában.

A mieinknek és a lengyeleknek is nagyon fontos lesz a találkozó, és nemcsak a jó kezdés, hanem a selejtezők összességének szempontjából is. Egyelőre kérdés, hogy Robert Lewandowski pályára léphet-e, erről itt írtunk:

A Bayern kibabrálhat a magyar válogatott ellenfelével - NB1.hu

 

Paulo Sousa élete első mérkőzésére készül szövetségi kapitányként, ráadásul pikantériát is ad számára, hogy pont Magyarországon debütál, hisz 2011 és 2013 között a Videoton vezetőedzője volt. A lengyelek élére január 21-én kinevezett 50 éves portugál szakember elővigyázatos a közelgő találkozókkal kapcsolatban (a lengyelek a budapesti összecsapás után Andorrát fogadják, majd Angliába látogatnak), de úgy érzi, tudhatja a siker titkát - legalábbis erről is nyilatkozott a lengyel szövetség honlapjának.

"Természetesen a csoport első helye a célunk, de reálisan kell néznünk, és ez alapján az angolok a legnagyobb favoritok, hisz zseniális keretük van. Meg kell találnunk a három meccs során azt, hogy az erős támadójátékunk mellett megfelelően védekezzünk, és ehhez egyénileg is mindenkitől több kell. Úgy gondolom, kevesebbet lesz nálunk a labda, mint eddig, de a helyzeteink felépítésével a támadóink ugyanúgy megkapják a szükséges esélyeket. Pontosan tudom, hogy a válogatottunk erőssége a csatársor, úgyhogy erre építek. Bátorság és ambíció kell a vb-re jutáshoz, de senki se gondolja azt, hogy az első két hely valamelyike garantált számunkra" - mondta.

A magyar-lengyel március 25-én 20.45-kor kezdődik.

Legfrissebb híreink