Magyar-lengyel: fontos dolgora hívta fel a figyelmet Marco Rossi - reakciók

Sousa elmondta, mi a magyar válogatott erőssége.

Forrás: mlsz.hu

Mint ismert, Magyarország 3-3-as döntetlent játszott Lengyelországgal. A mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány az M4-nek értékelt, többször hangsúlyozta, hogy a földön kell maradni, valamint a következő meccsekről is beszélt.

Marco Rossi: ,,Egy perc alatt két hihetetlen hibát vétettünk és a harmadik gólnál is. Azonban visszajöttünk 2-2-t követően, letámadtunk, helyzeteket alakítottunk ki, gólt szereztünk és utána az ő góljuk egyszerűen hihetetlen volt. Szabadon hagytuk Lewandowskit, teljesen egyedül. Addig a pillanatig szerintem nem is lőtt kapura egyáltalán, de neki egy helyzet is elég, ezt mindenki tudja. Elfelejtettük fogni őt, ebből tanulnunk kell. Mindenkire szükségünk van, nem csak a játékosokra és rám, hanem a teljes környezetünkre. A földön kell maradnunk. Ugyanazt mondom, amit a török elleni meccs után, hogy tartsuk a lábunkat a földön, ne szálljunk el. Nem vagyunk Brazília, Franciaország, Portugália, vagy Németország és nekünk ellenük kell játszanunk. Most San Marino jön, utána Andorra. Kérek mindenkit, hogy maradjunk a földön két lábbal."

Elégedett-e az eredménnyel az olasz mester?

,,Elégedett vagyok, mert ugyan a meccs egy bizonyos pontján úgy gondoltam, hogy megnyerhetjük a találkozót, de az, hogy döntetlent játszunk egy ilyen csapat ellen, ilyen klasszis játékosok ellen, véleményem szerint ez egy nagy eredmény. Ha van valaki, aki ezzel nem ért egyet, akkor sajnálom. Mi Lewandowski, Milik, Piatek és a többiek ellen játszottunk. Ha Magyarországnak most meg kell nyernie az összes mérkőzését, akkor nem én vagyok a megfelelő ember arra, hogy itt legyek. Maradjunk két lábbal a földön, kérek mindenkit."

Két kisebb csapattal csap majd össze a magyar válogatott. A védőkkel bajban lehet a magyar válogatott, hiszen Fiolát kiállították, illetve Hangya megsérült.

,,A múltból is tudjuk, hogy mit jelent, ha megfelelő intenzitás nélkül játszunk, nem megfelelő hozzáállással. Tudjuk, hogy a modern labdarúgásban ez nem lehetséges. Láttuk, hogy Albánia is csak 1-0-ra nyert Andorra ellen. Tudjuk, hogy a pálya ott nagyon kicsi, ráadásul műfű és nem egyszerű játszani Andorrában. Előtte azonban ott van egy találkozó San Marinóval szemben. Azt mondtam a srácoknak az öltözőben, hogy megértem és el tudom fogadni a hibákat. Én vagyok az első, aki hibákat követ el. Nekem kell döntéseket hoznom és néha hibákat követek, ember vagyok. El kell fogadni, hogy vannak hibák. Amit viszont nem tudunk elfogadni az az, hogy ha nem megfelelő a hozzáállás. Tudják, én is tudom, mindenki tudja, hogy milyen mérkőzéseket játszunk majd a következő időszakban."

Paulo Sousa szerint csapata győzelmet érdemelt volna, de gratulált is a magyar válogatottnak:

,,Megérdemeltük volna a sikert és az azzal járó három pontot, mert a mi csapatunk volt az, amelyik győzelemre játszott és kockázatot vállalt a támadásokkal. A magyarok erőssége a stabil védekezés és abból kontratámadásokat vezetni, ezt kiválóan műveli és ezt ma is igazolta, így ők is gratulációt érdemelnek."

Legfrissebb híreink