Magyar Kupa: történelmet írhat Supka Attila az Újpest ellen

Egyetlen meccsen dől el a továbbjutás.

Forrás: kisvardafc.hu

Már az elődöntőkhöz érkezett a Magyar Kupa, szerdán a Kisvárda és az Újpest mérkőzik meg egymással.

A bajnoki tabellán csupán három pont a két csapat a különbség, a Kisvárda a hetedik 38, míg az Újpest a nyolcadik 35 egységgel. A hétvégén Supkáék győzelmet arattak a Mezőkövesd ellen, míg Oenning csapata kikapott a MOL Fehérvár FC-től.

A Kisvárda ebben a kupasorozatban másodszor játszik haza pályán, miután az előző körben 6-1-el kiejtette az NB III-as csapatával kiálló ZTE-t. Ezt megelőzően a Kecskédet, a Kecskemétet, a Soroksárt és a Haladást ejtette ki. Supkáéknak jó előjel lehet, hogy az Újpest csaak egyszer tudott nyerni Kisvárdán, 2018. november 10-én. Ráadásul történelmet is írhat a Kisvárda, hiszen még egyetlen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapat sem jutott be a döntőbe. A vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt:

,,A szerencsének, vagyis a sorsolásnak nyilván megvan a szerepe, és ez nagyobb is, mint mondjuk egy bajnoki szezonban, de azt azért nem mondanám, hogy csak a szerencsének köszönhetően jutottunk el idáig. Nyáron nagyon jó kis csapatot raktunk össze, és az őszi szezonban bizonyítottuk, hogy a legjobbakkal is álljuk a versenyt. Magunknak köszönhetjük, hogy a döntő kapujában állunk. A bajnokság előtt megfogalmazott célt, a bennmaradást el fogjuk érni, ebben biztos vagyok, mert vagyunk olyan erősek, hogy kiharcoljuk. A MOL Magyar Kupában ugyanakkor nem volt előre eldöntött cél a csapat előtt, úgy voltunk vele, mindig az ellenfél ismeretében határozzuk meg, mit szeretnénk elérni."

Eddig szintén csak egyszer lépett pályára hazai környezetben az Újpest ebben a szezonban a Magyar Kupában, a legutóbbi meccsen a Mezőkövesd ellen. Előtte az Iváncsát, a Dunaújvárost, a Szolnokot és a Puskás Akadémiát búcsúztatta a fővárosi csapat. A lilák legutóbb a 2017-18-as kiírásban nyerték meg a Magyar Kupát, és mivel ebben az idényben már nem valószínű, hogy a bajnokságban ki tudják harcolni a nemzetközi indulás jogát, így erre csak a kupában van lehetőségük. A negyedik kerületiek ezzel a videóval hangoltak a találkozóra:

 

 

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ

17.30: Kisvárda Master Good–Újpest FC (Tv: M4 Sport)

A továbbjutás egyetlen meccsen dúl el, a győztes az MTK-MOL Fehérvár FC párharc nyertesével találkozik majd május 3-án a döntőben, a Puskás Arénában.

Legfrissebb híreink