Magyar Kupa: Rangadók között

Újabb meglepetésre készül a Soroksár.

Forrás:

Tegnap a Vidi-Debrecen összecsapás megnyitotta a Magyar Kupa elődöntőit, melyet ma a Honvéd–Soroksár összecsapás követ. Mindkét csapat számára nagyon fontos lesz a találkozó, hiszen Lipcseiék 85 éve nem látott sikert érhetnek el, míg a Honvéd mindent meg fog tenni, hogy elhódítsa a trófeát.
 
A mérkőzés mondhatjuk egyértelmű esélyese az élvonalbeli csapat, már csak az osztálykülönbség miatt is, de a Soroksár ezt képes eltüntetni, ezt láttuk a Puskás Akadémia ellen is. A sárgák önbizalma viszont megcsappanhatott a hétvégi fordulóban, amikor a Vasas vendégeként 4-0-s vereséget szenvedtek. A mérkőzés követően Lipcsei Péter is azt mondta, ha így játszanak a kupameccsen is, akkor 8-0 lesz a vége, ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükségük. Ezt a megingást pedig kihasználhatja a Honvéd, ráadásul ők biztosan duzzadnak majd az önbizalomtól a hétvégi DVSC elleni 1-1 után, ahol ember hátrányban is jól teljesítettek, ezt pedig hangoztatták is, igaz előtte a Viditől és a Mezőkövesdtől is kikaptak. Az is segíthet, hogy a padon ismét támogatja őket a vezetőedző Supka Attila is, akinek csak a bajnokikra érvényes eltiltása. Ezek mellett az is az élcsapat mellett szólhat, hogy egy nappal több idejük volt készülni az összecsapásra.
 
A Soroksárt viszont segítheti, hogy bár hétvégén ők is rangadót játszottak, a következő fordulóban könnyebbnek tűnő meccs jön számukra a kiesés elől menekülő Siófok ellen, míg Supka Attiláék fejében ott lehet már az Újpest elleni csata is, melyen életben tartanák dobogós reményeiket a bajnokságban is.
 
Természetesen így is tudják a Honvédnál, ahogy meg is írtuk, hogy nem lesz ez számukra könnyűn meccs, okozhat nagy meglepetést a Soroksár, ahol viszont tudják, kisebb csodára lesz szükségük. Az biztos, minkét csapat nagy energiákat fog mozgósítani.
 
Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzések:
szerda:
Budapest Honvéd-Soroksár SC (NB II), Új Hidegkuti Nándor Stadion 18.00
 
Korábban:
MOL Vidi FC-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
 

Legfrissebb híreink