Magyar Kupa: nincs sok értelme a Fradi elemezgetésének

Gólkirály sem játszhat a zöld-fehérek ellen.

Forrás:

Az év meccsére készülnek az NB III-as Iváncsánál, mivel a Ferencvárost fogadják a Magyar Kupában. A két gárda a főtábla első fordulójában küzd meg egymás ellen.

Domján Attila és Bozai Attila, az Iváncsa két edzője a meccs előtt elmondta, nem lennének sportemberek, ha úgy mennének ki a pályára, hogy nem tesznek meg mindent a továbbjutás érdekében.

 

„A Fradiban olyan mennyiségben vannak a top minőségű játékosok, hogy elemezgethetnénk őket, de semmi értelme nem lenne. Tartottunk egy szabad hétvégét, de a szokott ritmusunkban készültünk, és várjuk a mérkőzést. Jó hangulatban készültünk, ebben sokat segített, hogy jól indultunk el a bajnokságban. Két olyan játékosunk biztosan nem tud játszani, akik nagyon megérdemelnék, hogy pályán legyenek egy ilyen mérkőzésen. Nem azért mert velük nagyobb reményeink lennének, hanem mert sokat tettek eddig a csapatért. Balogh László és Pribék Patrik a két sérültünk" – mondta Domján, aki a vezetőedző.

 

 

"Annyi változás volt a megszokott programhoz képest, hogy mivel ez a kupameccs szombatról lett elhalasztva szerdára, így a csapat kapott egy szabad hétvégét, és hétfőn és kedden edzettünk a szerdai meccs előtt. A Fradiból viszont már nem egyszerű felkészülni, mivel olyan bő és minőségű keretük van, hogy fogalmunk sincs, milyen összeállításban fognak pályára lépni. De nem is ez a fontos. A játékukat ismerjük, de, hogy sikerül-e megállítani őket, az már más kérdés. Jó a hangulat a csapatban, ami a bajnoki teljesítménynek is köszönhető. Jelenleg a bajnokság harmadik helyén állunk, 5 győzelem, 1 döntetlen, és 1 vereséggel. De tisztában vagyunk vele, hogy a szerdai mérkőzés más kávéház lesz. Sajnos a mi keretünk közel sem olyan bő, mint a vendégeké. Két meghatározó játékosunk, Pribék Patrik sérülés, míg az NB III-as bajnokság kétszeres gólkirálya, Balogh László műtét miatt nem lehet ott a pályán. Kiesésük nagy érvágás csapatunk számára! A többiek egészséges önbizalommal, izgatottan várják a szerdai mérkőzést” - fogalmazott Bozai Attila segédedző.

 

A Ferencvárosnak fontos feladatai vannak a bajnokságban és az Európa-liga csoportkörében, így tényleg borítékolható, hogy Szerhij Rebrov vezetőedző nem a legerősebbnek gondolt kezdőcsapatnak szavaz majd bizalmat a mérkőzésen. De hát azért bő a Fradi kerete, hogy az ilyen alkalmakkor olyanok is bizonyíthassák, hogy lehet rájuk számítani, akik eddig kevesebb bizonyítási lehetőséget kaptak. Rebrov kiemelte viszont, hogy számukra a Magyar Kupa is fontos.

 

„Szerdán kiderül, hogy milyen állapotban van a csapat, de van elég játékosunk, ezért remélem, hogy készen állunk az újabb mérkőzésre. Számunkra fontos a Magyar Kupa is, szeretnénk jó eredménnyel kezdeni a sorozatban” – mondta a tréner.

 

A mérkőzés 15 órakor kezdődik.

Legfrissebb híreink