Magyar Kupa: legendás múltú összecsapás a Viharsarokban

Nem csak az Újpest a Fradi egyetlen lila-fehér riválisa.

Forrás: magyarfutball.hu

Legendás múlttal rendelkezik a Békéscsaba-Ferencváros párosítás, ma este újra szembe kerülnek egymással a felek.

Az elmúlt időszakban nem igazán bánt jól a sors a Békéscsabával. Egy tökéletes világban az NB I-ben is találkozna a két gárda, de sajnos erre jelen pillanatban nincs lehetőség. A '90-es években szurkolói szempontból is kifejezetten érdekes volt nevezhető a párosítás, manapság viszont a rendszeres találkozások hiányában nincsen állandóan napirenden. Azonban biztosra vehető, hogy mind a két oldal kiemelten készül a meccsre, nem kizárható a teltház sem.

A futballt tekintve a Békéscsaba kezd magára találni az NB II-ben. A legutóbbi 4 mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, ráadásul háromszor nyerni is tudtak. A 10. helyet birtokolják a tabellán, 25 pontosak eddig. Egy jó tavaszi meneteléssel akár az élmezőny közelébe is odaérhetnek majd.

Schindler Szabolcs így nyilatkozott a meccs előtt:

,,Nagyon pozitív a csapat, elkapott egy jó szériát. Rengeteg sérültünk volt a szezon közepe felé. Azok a játékosok, akik lehetőséget kaptak, éltek vele és nagyon jó teljesítmény nyújtottak. Az is pozitív, hogy hétről-hétre van olyan játékos, aki gólokkal tud segíteni a csapaton, ez a pontokban is megmutatkozik. Sűrű a programunk, akár a Ferencvárosé. Legutóbb nehezítette a dolgunkat az ajkai pálya, sokat kivett a játékosokból. Biztos, hogy frissítünk, mert a bajnokságra koncentrálunk. Ennek ellenére, minden játékos oda fogja magát tenni a Fradi ellen."

A Ferencváros helyzete sokkal kedvezőbb, mint a ma esti ellenfelüké. Egy meccsel kevesebbet játszva is vezetik a legmagasabb osztály három ponttal, valamint az El-ben is megvan még az esélyük a továbbjutásra. A találkozónak a Fradi az egyértelmű esélyese, azonban sokszor láttunk, hogy alacsonyabb osztályú csapat ejtett ki vagy szorongatott meg NB I-es csapatokat, elég csak a tegnapi meccsekre gondolni.

Rebrov ezt mondta el a mérkőzés előtt:

,,Az időjárási körülmények az év ezen szakaszában mindig nehezek, a pálya talaja várhatóan hasonlóan kemény lesz, mint vasárnap Kaposváron volt. Kemény mérkőzésre számítok szerdán. Tisztelnünk kell az ellenfelet és megpróbálni a saját játékunkat játszani."

A mai Magyar Kupa meccsekről az élő eredménykövetésünket a linkre kattintva tekinthetik meg.

Legfrissebb híreink