nb1.hu

Magyar Kupa: két kiscsapat simán a 8 közé juthat

Harc lesz Szombathelyen.

Tovább folytatódnak a Magyar Kupa küzdelmei, a nyolcaddöntők visszavágóira kerül sor.
 
A kupasorozatok romantikáját az adja, hogy az úgynevezett kiscsapatoknak is esélyük van arra, hogy olyan maradandó teljesítménnyel rukkoljanak elő, amire az egész ország felfigyel. Vagy olyan mérkőzéseken vegyenek részt, még ha el is marad a siker, amikor kiemelt érdeklődés övezi az ő teljesítményüket is. Elég csak arra gondolni, hogy a nagy és népszerű élvonalbeli gárdák mérkőzéseire mennyien szoktak kilátogatni hétköznap is a munkaidő ellenére a kis településeken.
 
Az odavágók eredményei alapján az NB-s osztályok egyetlen veretlen csapatának, az Ajkának minimálisra csökkentek a továbbjutási esélyei a Loki ellen, pedig a meccs nagy részében Schindler Szabolcs csapata teljesen egyenrangú ellenfele volt a DVSC-nek.
 
A Soroksár és az Andráshida párharca még szoros, legfőképpen azért, mert a harmadosztályú gárda két gólt ért el a fővárosban. Lipcsei Péter csapata azonban bombaformában van, amit bizonyít, hogy a legutóbbi bajnokiján kiütötte az NB II éllovasát, a Gyirmótot.
 
A Budaörs és a Kaposvár csatája igazi csemegének ígérkezik, a tavaly még harmadosztályú somogyiak eddig ugyanannyi pontot gyűjtöttek a bajnokságban, mint az éllovas Gyirmót és Zalaegerszeg. Bognár György csapata viszont az életéért küzdő Balmazújváros otthonában kapott ki vasárnap.
 
A Tiszakécse (Honvéd ellen) és a Taksony (Vidi ellen) továbbjutási esélye igen minimális, ám mivel a két gárdának az év eseménye a kupacsata, szívós ellenállásra számíthatunk a részükről.
 
Az élvonalbeli gárdák közül az FTC magabiztos előnnyel utazik Kisvárdára, a Paks előnyből várja az FTC elleni bajnokin szétesően futballozó Puskás Akadémiát, míg a Haladás és a Mezőkövesd csatája igazi futballháborút ígér.
 
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Február 19., kedd:
FC Ajka (NB III)–Debreceni VSC 2–3 
Február 20., szerda:
Soroksár (NB II)–Andráshida (NB III) 3–2
Budaörs (NB II)–Kaposvári Rákóczi (NB II) 2–1
Duna Aszfalt Tiszakécske (NB II)–Budapest Honvéd 0–1
Taksony (NB III)–Mol Vidi FC 0–1
Puskás Akadémia–Paksi FC 1–2
Mezőkövesd–Haladás 0–0
Ferencváros–Kisvárda 2–0
 
VISSZAVÁGÓK 
Február 26., kedd:
17.00: Debreceni VSC–FC Ajka (NB III) 
17.00: Paksi FC–Puskás Akadémia 
17.30: Haladás–Mezőkövesd 
20.00: Kisvárda–Ferencváros (Tv: M4 Sport) 
Február 27., szerda:
13.00: Andráshida (NB III)–Soroksár (NB II) 
18.00: Budapest Honvéd–Tiszakécske (NB II) 
18.00: Mol Vidi FC–Taksony (NB III) 
20.00: Kaposvári Rákóczi (NB II)–Budaörs (NB II (Tv: M4 Sport)
Megosztás:
Kapcsolódó hírek