Magyar Kupa: Kemenes bravúrja után érkezett a liverpooli

Bognár György előre megmondta.

Forrás:

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés
Budaörs (NB II)–Budapest Honvéd 1–2 (1–0)
Gólszerző: Sajbán Miklós (22.), ill. N’Gog (63., 77.)
Kiállítva: Kékesi (62., Budaörs)
Kihagyott büntető: Stieber A. (72., Budaörs)
Budaörs: Kemenes – Marques-Airosa, Gyurácz, Kékesi, Tányéros, Sajbán Miklós, Fejős (Fényes, 66.), Lengyel, Sajbán Máté, Stieber A. (Csobánki, 76.), Ódé (Medgyes, 11.) Vezetőedző: Bognár György
Honvéd FC: Horváth A. – Batik, Lovric, Kálnoki-Kis – Mezghrani, Gazdag, Nagy G., Ben-Hatira (N'Gog, 46.), Kukoc (Májer, 61.) – Danilo (Tischler, 80.), Holender Vezetőedző: Supka Attila
 
 
Bognár György, a Budaörs vezetőedzője tegnap éles kirohanást intézett az MLSZ ellen a Magyar Kupa kiírásával kapcsolatban. A szakvezető a versenysemlegességet kérte számon a szövetségen a Honvéd elleni mérkőzés előtt.
 
„Jobban jártunk volna, ha csak a bajnokságra összpontosítunk és elengedjük a kupát, hiszen akkor alighanem több prémiumot keresünk. Az MLSZ a versenyegyenlőséget hangoztatja, erre mi történik? Nekünk volt meccsünk szerdán, a Honvédnak nem, a kispestiek szombaton játszottak bajnokit, mi vasárnap, az ellenfelünk felállhat tíz külföldivel, nálunk egy sem léphet pályára. Hangsúlyozom, a Magyar Kupában. Persze tisztában vagyunk a kiírással és csak mosolygunk rajta. Felmegyünk a pályára és próbáljuk a legtöbbet kihozni a párharcból”.
 

Minden úgy lett, ahogy a Honvéd korábbi trénere megjósolta. A 22. percben, Tányéros, megpattanó lövésével megszerezték a vezetést a budaörsiek. Egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, ám a 62. percben fordulópont következett be. A kiugró Danilót Kékesi buktatta a tizenhatos vonalánál. A budaörsi piros lapot kapott, a kispestiek meg szabadrúgást. Kemenes bravúrral védte Holender, léc alá tartó lövését, de érkezett Ngog és közelről a kapuba kotorta a kipattanót.
 
A 77. percben Danilót megint szöktették, de most nem szabálytalankodtak ellene, ezért középre tudott adni, ahol érkezett Ngog és becsúszva a kapuba lőtt.
 
Végig egyenlő erők küzdelmét láthatta a publikum, a kiállítás döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét ás az is, hogy a 72. percben Stieber tizenegyesét Horváth András hárította.
 
Kemenes Szabolcs, aki éveken át volt a kispesti ultrák legnagyobb kedvence, hatalmas bravúrral védett az első gól előtt, ám balszerencséjére, a Liverpool volt támadója jókor érkezett.
 

Magyar Kupa: Lipcseiék feladták a leckét a Puskás Akadémiának - NB1.hu

Puskás Akadémia-Soroksár

David Ngog eddig nem sokszor bizonyította, miért játszott jogosan a világ egyik leghíresebb csapatában, ma viszont jelezte, hogy régebben azért bőven volt a játékában spiritusz.
 
Nyilván további, hasonlóan eredményes folytatást várnak tőle a kispestiek, de a bajnokságban is.
 

Legfrissebb híreink