Magyar Kupa: Huszti beadásai jelentették az FTC vesztét

Ez a meccs is keményre sikeredett

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Mol Vidi FC 1–2 (Gorriarán 27., ill. Juhász R. 6., Vinícius 58.) 
Budapest, Groupama Aréna, 5767 néző. V: Solymosi 
 
 
Vannak hatalmas hagyományokkal bíró, szíveket melengető rangadók Magyarországon (is), de a jelenkor kiemelkedő szakmai csúcspárosítása a Fradi és a Vidi csatája. A két klub sok szempontból lóg ki felfelé a magyar labdarúgás többi szereplője közül, a presztízscsata létét jelezte például a felek igen vehemensre sikeredett őszi (pontosabban téli) bajnokija, valamint az, hogy nyilatkozatokban is egymást hasonlítják össze a két klub alkalmazottai.
 
Elméletileg a bajnokság az első számú sorozat Magyarországon is, de ha már a két csapat összetalálkozott a Magyar Kupa negyeddöntőjében, akkor a lehető legerősebb összeállításában próbált pályára lépni. Gyanítjuk, bármelyik szakaszában rendezik meg a mérkőzést az MK-nak, így lett volna.
 
A presztízsen túl azért is, mert ennek a sorozatnak a megnyerésére is a két gárdának van a legnagyobb esélye, így elméletileg, amelyik alakulat továbbjut, hatalmas lépést tesz azért, hogy elhódítsa a trófeát.
 
 
Nem voltak annyian a Groupama Arénában, mintha a sorozat fináléjában vagy egy bajnokin találkoztak volna egymással a felek, de ettől még érdekes, harcias meccset játszott egymással a két gárda. Földön és levegőben is hatalmas volt a csata, utóbbit jelzi, hogy a gólok mind fejesek után voltak. Kemények is voltak a játékosok, amit meg a 8 sárga lap bizonyít.
 
Huszti Szabolcsa két gólpassza miatt volt a mezőny legjobb játékosa.
 
A Vidi a sikerével nagy lépést tett a továbbjutás felé, hiszen a visszavágót Fehérváron rendezik. 
 
 
Gólok története
 
6 Huszti ívelt szabadrúgásból balról, a térfél közepéről középre, Juhász a legmagasabbra ugorva, remek mozdulattal, 13 méterről fejelt a bal alsó sarokba, Dibusz hiába vetődött, 0-1!
 
27 Lenadro ívelt be jobbról a Vidi kapuja előtt, a kissé szabadon hagyott Gorriaran az ötösről a kapu jobb oldalába csúsztatott, 1-1!
 
58 Huszti szöglete után Vinícius úgy fejelt védhetetlenül az ötösről a léc alá, hogy közben egyébként Leandro lerántotta, 1-2!
 

Fejesek meccsén verte a Vidi a Fradit a Magyar Kupában - videó - NB1.hu

Fradi-Vidi gólok

Legfrissebb híreink