Magyar Kupa: hosszabbításban jutott tovább a Honvéd - reakciók

Kukoc napokkal előre látta, hogy gólpasszt fog adni.

Forrás: Honvéd

A Kazincbarcika vendégeként folytatta a szereplését a Magyar Kupában a Honvéd, a találkozóra Putnokon került sor, jelenleg ez a hazai pályája az NB II-es klubnak.

A kora délutáni meccsen sokan számíthattak egy kispesti hengerre, azonban koránt sem volt ennyire egyszerű a dolguk a vendégeknek. A rendes játékidőben nem bírt egymással a két csapat, egyetlen gól sem született a rendes játékidőben. A büntetőkig azonban nem jutottak el a csapatok, a 109. percben Batik Bence fejelt a kazincbarcikaiak kapujába, Tonci Kukoc beadása után. A gólpasszt adó játékost a hétvégi meccset kihagyta a Kaposvár ellen eltiltás miatt, de már akkor vizionálta, hogy góllal vagy gólpasszal járul hozzá a csapata sikeréhez. A második találatot Lanzafame szerezte a 118. percben, ezzel beállítva a végeredményt és bejuttatva a Honvédot a legjobb 32 csapat közé.

Tonci Kukoc az első gólpasszt jegyző játékos így vélekedett a meccs után:

„A kupameccsek mindig nehezek, sosem lehet könnyű találkozóra készülni, és ez történt most is. Azonban a legfontosabb a továbbjutás, meccsről meccsre kell haladnunk, hogy ismét bejuthassunk a döntőbe, mint az előző szezonban, jó csapatot alkotunk, képesek vagyunk rá. Számomra ez a mérkőzés olyan volt, mint egy Bajnokok Ligája-döntő, mindenképpen bizonyítani akartam, hogy lehet rám számítani, az pedig a minimum, hogy minden mérkőzésen a maximumot nyújtom, a csapatért, a klubért, a szurkolókért, no meg magam miatt is. Rengeteg segítséget és támogatást kapok Djordje Kambertől és Ivan Lovirctól, nekik is ajánlom a gólpasszomat. Ez volt a tizenhetedik gólpasszom a Honvédban, ennyi senkinek sincs, amire nagyon büszke vagyok. Küzdünk tovább, remélem, Felcsúton is sikerrel jár a Honvéd!”

A jeget megtörő első találat szerzője Batik Bence, így nyilatkozott a mérkőzést követően:

„Azért most sem vagyok maradéktalanul elégedett. Egyébként pont erről beszéltem. Most már kialakítjuk a helyzeteinket, de nagyon sokat hagyunk ki belőlük. Intő jel volt, hogy hosszabbításig kellett ezen a meccsen elmenni, ebből tényleg tanulnunk kell, mert egy sima mérkőzésből csináltunk magunknak egy kellemetlent. Nem is tudom, hogy ennyi fejest, ennyi beadásból kialakított helyzetet mikor hagytunk ki utoljára!“

Legfrissebb híreink