Magyar Kupa és az Újpest, Varga Roland lecserélésének az oka - edzői értékelések szombatról

Zekic elmondta, hogy maradhat bent a DVTK.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Szombaton három mérkőzéssel vette kezdetét a 20. forduló. A Diósgyőr a Kisvárda ellen szerzett fontos három pontot. A Mezőkövesd jó szériáját a Honvéd sem tudta megszakítani. Az Újpestet pedig az MTK ellen vezette győzelemre Michael Oenning. Cikkünkben összegyűjtöttük a vezetőedzők értékeléseit. 

 

Magyar Aranylabda 2020: Gulácsi, Szoboszlai vagy Willi Orbán? - NB1.hu

 

 

DVTK-Kisvárda 2-0

Zoran Zekic: "Olyan jól játszottunk, amennyire jelen állapotunkban képesek vagyunk. A nagy nyomás miatt néha az sem jött ki, ami bennük van, de jelenleg az eredmény a legfontosabb. Csak egy napunk volt a taktikai felkészülésre, a játékosok mégis meg tudták valósítani az elképzeléseket. Köszönöm a játékosoknak, hogy karaktert és minőséget mutattak, küzdöttek, megérdemelték a győzelmet. 2-0-ás vezetésünk után befejezhettük volna a mérkőzést, nem tettük, és ekkor a Kisvárda előtt is adódott lehetőség, de összességében jó mérkőzést játszottunk. Játékrendszert váltottunk, hogy támadóbbá és dominánsabbá tegyük a csapatot. Egységesebbek voltunk védekezésben és támadásban is. Először voltam elégedett a labda birtokában mutatott játékkal, de labda nélkül is sok mozgást láttam. Meccsről meccsre jobbak leszünk. Örülök, hogy a DVTK 111. születésnapján győzelemmel járultunk hozzá a szurkolók ünnepéhez. Sok munka vár még ránk, de hinni kell magunkban, és ha így tudunk játszani, a későbbiekben is igazi csapatot alkotunk, akkor biztosan bennmaradunk." (dvtk.eu)

Supka Attila: "Ma nem azt a teljesítményt nyújtottuk, amit vártunk a csapattól. Előzetesen is tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert a DVTK-nak minden pontra szüksége van, miként nekünk is az NB I.-es tagság megőrzéséhez. Nem kezdtük jól a mérkőzést, olyan hibákat követtünk el, ami megbosszulta magát, sorozatban a harmadik mérkőzésen kaptunk elkerülhető büntetőt. A második gól is elkerülhető lett volna, kértem a játékosokat, hogy a kapunk előtti szabadrúgásokat, szögleteket próbáljuk meg elkerülni, mert a DVTK-ban több jól fejelő, jól rúgó játékosa van. A játékunk sem volt olyan, mint amit látni szerettem volna. Nem úgy ment a labdakihozatal, ahogy elterveztük, nem bontottuk meg az ellenfél védelmét a széleken, pedig arra készültünk, hogy a 3 belső védő mellett itt lehet esélyünk támadásépítésre. A második félidő jobban nézett ki, igaz ekkor már kétgólos hátrányban voltunk. Próbáltunk mindent egy lapra feltéve támadni, egy-két lehetőség közül, ha valamelyiket értékesítjük, akkor szorosabbá tehettük volna a találkozót. Saját magunknak köszönhetjük, hogy pont nélkül távozunk innen." (dvtk.eu)

DVTK-Kisvárda: megint villant a nagy gólok mestere - NB1.hu

 

Mezőkövesd Zsóry-Budapest Honvéd 2-1

Pintér Attila: "Tudtuk, hogy egy nagyon szervezett és egyedi játékrendszerben futballozó csapattal találkozunk, akik véleményem szerint nagyon jól is igazoltak. Jól kezdtük a mérkőzést, a két gyors gól után akár le is zárhattuk volna az összecsapást, de a helyzeteink kimaradtak. Azt gondolom, hogy összességében uraltuk a játékot, a második félidőben is voltak lehetőségeink, hogyha a végjátékban pontosabbak vagyunk, akkor újabb gólt, vagy gólokat is szerezhettünk volna. A mai találkozón is elégedett voltam a játékosok teljesítményével." (mezokovesdzsory.hu)

Pisont István: "Azt gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, az első húsz perc jól sikerült, utána viszont két jól eltalált lövéssel előnyhöz jutottak a hazaiak, amely úgy gondolom, hogy az addig látottak alapján nem volt benne a találkozóban. A két gól rányomta a bélyegét a mérkőzésre, a Mezőkövesd a saját játékát tudta játszani, mi pedig helyzetekig nem jutottunk el. A második félidőben pedig nagy küzdelem folyt a pályán. Éreztem, hogy szerezhetünk gólt, de túl későn jött a szépítés és már nem maradt időnk az egyenlítésre." (mezokovesdzsory.hu)

Mezőkövesd-Honvéd: Pintér újra bebizonyította - NB1.hu

 

MTK-Újpest 1-3

Michael Boris (MTK): "Az egyenlítése után az Újpest nagyon feljavult, a harmadiknál több védőm is hibázott. Több gólt is kaphattunk volna, vissza kell nézni a felvételeket, javulnunk kell a kupameccsre. A mentalitással nem volt baj, de ma lassabbak, fáradtabbak voltunk. Varga Roland a Fradiban kevesebbet játszott, ezért is cseréltem le, meg azért is, mert Prosser Dániel ott ült a kispadon."

Michael Oenning (Újpest): "Nagyon szép este az Újpestnek az elmúlt ket hét után a mai. Sok kritika érte a srácokat, ellenségesen viszonyultak a gárdához a közvélemény. Jó választ adtak, bebizonyították, hogy képesek játszani. Tetszett, hogy a második félidőben egymásért, az eredményért küzdött a csapat. Jó előjel a mai teljesítmény a kupameccs előtt, mert onnan a legkönnyebb kijutni Európába. Ma rúghattunk volna még 2-3 gólt."

MTK-Újpest: a világ legjobbja is csak nézte volna - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink