Magyar Kupa-döntő: Idegenben is otthon

Budapest - Az Újpest lesz a házigazda a Groupama Arénában

Forrás: mlsz.hu

Május 7-én a legnagyobb fővárosi derbivel dől el a Magyar Kupa sorsa: a címvédő Ferencváros és az Újpest FC mérkőzik meg egymással.

 

A Ferencváros a DVSC-Tevát, az Újpest a Békéscsabát búcsúztatta a Magyar Kupa elődöntőjében, így összejött az álomdöntő, a legnagyobb hazai derbi résztvevőivel. A két csapat a május 7-i finálé előtt két héttel a bajnokságban is megmérkőzik egymással, ugyancsak a Groupama Arénában.

 

A Ferencváros és az Újpest legutóbb 2013 decemberében játszott a Magyar Kupában egymás ellen, akkor a nyolcaddöntő visszavágóján a lila-fehérek 1-0-ra nyertek a Szusza Ferenc Stadionban, és miután az első meccsen, idegenben 0-0-ás döntetlent játszottak, bejutottak a legjobb nyolc közé (később meg is nyerték a sorozatot). A két csapat legutóbbi találkozóját a 2015 decemberében rendezték a Groupama Arénában, ezt a találkozót az Újpest 1-0-ra nyerte meg.

 

A döntőben egyébként az a furcsa eset fordul elő, hogy bár a Groupama Arénában, a Ferencváros stadionjában rendezik a döntőt, hivatalosan az Újpest FC lesz a pályaválasztó, a Magyar Kupa versenykiírása ugyanis kimondja: a döntőben a "pályaválasztó az elődöntő mérkőzések sorsolásánál elsőnek kihúzott mérkőzés továbbjutója". Az elődöntő sorsolásánál az Újpest-Békéscsaba párosítás résztvevőit húzták ki elsőként, így hivatalosan az újpestiek lesznek a hazai csapat a május 7-i találkozón.

Legfrissebb híreink