Magyar Kupa: az elvégzett munka és Márton Gábor öröme - REAKCIÓK

A hazaiak trénere sem volt csalódott.

Forrás: molfehervarfc.hu

Csütörtökön még az Európa-ligában szerepelt a Videoton, ám vasárnap már Tiszaföldvárra látogatott egy Magyar Kupa-meccs keretein belül.

Nem sok esélyt adott a Vidi a hazai csapatnak, hiszen összesen 5 gólt rámolt be a hazai csapat hálójában. Nikolics duplázni tudott, míg Géresi, Evandro és Papp 1-1 góllal járult hozzá a sikerhez.

A meccs után a Tiszaföldvár edzője elmondta, hogy akár több góllal is nyerhetett volna a Vidi, de remekül teljesített a hazai kapus. Márton Gábor szerint a csapata elvégezte a feladatát, valamint méltatta a fiatal játékosokat is.

Rétes Pál (Tiszaföldvár): ,,Óriási sebességbeli különbség volt a két csapat között, amit nem lehetett eltüntetni azzal, hogy megfelelő mentalitással álltunk a meccshez. A 0-5 lehet, hogy nem is tükrözi a valóságot, mert rengeteg helyzete volt a Vidinek, de a kapusunk szenzációs teljesítményt nyújtott. Tudtuk, hogy szinte lehetetlen feladat legyőzni a Fehérvárt, sajnos nem is sikerült, ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok a mutatott játékunkkal, mert a hozzáállásunk nagyon rendben volt."

Márton Gábor (Videoton): ,,Hamarabb is kijöhetett volna az osztálykülönbség a két csapat között, kicsit döcögősen indult be a gólgyártás, ennek ellenére domináltunk a mérkőzésen. A legfontosabb az, hogy nyertünk és továbbjutottunk, valamint fiatal játékosoknak is lehetőséget adtunk, amivel élni tudtak, Papp Marcell szerezte az ötödik találatunkat. Mindemellett Géresi Krisztián hosszú sérülés után kapott ismét lehetőséget a kezdőben és góllal hálálta meg a bizalmat. Kell még neki egy kis idő, amíg újra száz százalékos formába lendül, de jó úton halad. Kovács István újra egészséges, de számára is idő kell még, hogy bepótolja a kihagyott hónapokat. Összességében elégedett vagyok, a csapat elvégezte azt a munkát, amelyet előzetesen vártam tőlük."

TISZAFÖLDVÁR VSE (Jász-Nagykun-Szolnok I.)–MOL FEHÉRVÁR FC 0–5 (0–2)
Tiszaföldvár. Vezette: Antal P.
Tiszaföldvár: Gerhát – Szőke, Pataki, Medvegy, Burai, Budaházi – Orosz (Nagy R., 50.), Bódai, Borgulya (Aszódi, 70.), Balla (Pápai, 61.) – Ábel. Vezetőedző: Rétes Pál
Mol Fehérvár: Rockov – Bolla (Zeke, 70.), Vágó, Tóth A., Hangya – Pátkai, Kovács I. – Bamgboye, Géresi (Papp M., 70.), Evandro (Dinnyés, 81.) – Nikolics. Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Géresi (15.), Nikolics (33., 81. – az elsőt 11-esből), Evandro (66.), Papp M. (82.)

Legfrissebb híreink