Magyar Kupa: Az Ajax szerepében a Loki

"Leforgatná" a BL magyar verzióját a debreceni védő.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ahogyan beszámoltunk róla, a Vidi 1-0-ra nyert a Loki ellen a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, és ezzel igen nehéz helyzetbe hozta a debreceni együttest. Az összecsapás egyetlen találatát a Pávkovics Bence mellől ellépő Futács Márkó szerezte, a haon.hu pedig a védőt faggatta esélyeikről és a mérkőzésről. 
 
– Sajnos az első tíz percet elrontottuk, nem úgy reagáltuk le a mérkőzést kezdetét, ahogy kellett volna. Utána azonban jó meccset játszottunk, voltak helyzeteink, ha azokat kihasználtuk volna, akkor még meg is nyerhettük volna a mérkőzést. De azt mondom, ez az 1–0 még reményt adhat a továbbjutásra – kezdte Pávkovics, aki nem szépítette a gólban játszott szerepét. – Lemaradtam Futácsról, aki nagyon szépen levált rólam. Egy pillanatra azt figyeltem, hova jön a beadás, és amikor ismét fel akartam venni az emberemet, már elmozdult mellőlem. Nincs mit tagadni, jól csinálta a csatár.
Persze az egy gólos előny nem behozhatatlan a visszavágón, és van példa a játékos előtt, amiből erőt meríthet.
 
– Ami az esélyeket illeti, ahogyan a keddi Bajnokok Ligája-meccsen az Ajax továbbjutott a Juventus ellen, úgy mi is továbbléphetünk, nem törődve a papírformával. Megvan az esélyünk a továbbjutásra, és ha az említett mérkőzést veszem, akkor mi fiatalok vagyunk, mint a holland gárda, a Vidi pedig inkább a Juve lehet ebben a szereposztásban. A fiatalos lendülettel megnyerhetjük mi is a jövő keddi visszavágót – amennyiben jobb lesz a helyzetkihasználásunk –, és bejuthatunk a döntőbe – részletezte Pávkovics.
 

Legfrissebb híreink