Magyar Kupa: a Loki edzője elmondta a Vidi legnagyobb erősségét

Kemény terhelést kapnak a debreceniek.

Forrás:

Ma este kiderül, hogy a Loki vagy a MOL Vidi kupamenetelése ér-e véget. A debreceniek hazai pályán próbálják eltüntetni az első meccsen összeszedett egygólos hátrányukat. A DVSC a hétvégén a Haladást fektette két vállra, így jó hangulatban várhatják az elődöntő visszavágóját. Bár azt sem szabad elfelejteni, hogy a hajdúsági együttes sorra játssza a meccseket, tehát a futballisták komoly terhelés alatt vannak. 
 
Herczeg András tudja, hogy a Vidi a Fradi elleni vereség után a Magyar Kupa megnyerésére fókuszál. A Loki mestere azt is aláhúzta, hogy a fehérváriak a meccs esélyesei, de nem feltartott kézzel futnak ki a pályára. Azt is elmondta a szakember, hogy nehéz lesz feltörniük a rivális hátsó alakzatát.
 
"Sokat nem pihenhetünk, hiszen kedden újabb nehéz mérkőzés vár ránk, a Magyar Kupa visszavágóján lépünk pályára a Videoton ellen. A fehérváriak vereséget szenvedtek hétvégi bajnokijukon a Ferencvárostól, kicsi a valószínűsége, hogy meg tudják védeni címüket, így már a kupa élvezi a prioritást. A Mol-Vidi a mérkőzés esélyese, ráadásul náluk van az előny, de mi is szeretnénk kupadöntőt játszani, és mindent meg fogunk tenni, hogy ott lehessünk a fináléban. A Fehérvár jobban hozzá van szokva a sorozatterheléshez, mint mi, erős és bő kerettel rendelkeznek, sérülésből is tértek vissza játékosok, ezáltal nagyobb variációs lehetősége az vezetőedzőnek. Nagyon fontos, hogy kedden is jó teljesítményt nyújtsunk, jól játszunk, mert csak akkor tudjuk kihasználni a Vidi megingásait, mindenképp gólokat kell szereznünk, ami nem lesz könnyű, a nemzetközi kupameccseik is bizonyítják, ellenfeleik is nehezen találtak kapujukba. Az idei szezonban már játszottunk egy hét alatt három mérkőzést, de ezt most megfejeljük, ha az Újpest elleni hétvégi bajnokit is beleszámolom, 15 nap alatt öt találkozón fogunk pályára lépni, bízok benne fogjuk bírni ezt a terhelést, viszont abban 100%-ig biztos vagyok, a fiúk mindent meg fognak tenni, hogy ott lehessünk a döntőben. Nagy lehetőségek kapujában állunk, ezzel a fiatal kerettel, főleg saját nevelésű játékosokkal ott lehetünk a Magyar Kupa döntőjében, illetve a bajnoki bronzért játszhatunk. Azt kérném minden DVSC szurkolótól, jöjjenek ki minél többen a Nagyerdei Stadionba, a csapatnak nagy szüksége van mindenkire, buzdítsanak bennünket, drukkereink támogatása plusz erőt ad a játékosoknak. Sokszor bebizonyosodott, szurkolók és a csapat együtt nagyon erős tud lenni, összefogva megvalósíthatjuk álmainkat" - nyilatkozta Herczeg András a debsport.com-nak.

Legfrissebb híreink