Magyar Kupa: a Honvéd trénere elmondta, mi a legfontosabb - reakciók

Dicsérte az NB II-es ellenfelet is.

Forrás: honvedfc.hu

A Honvéd a duplázó Lukics vezérletével nyert 2-1-re a Kecskemét otthonában. Nebojsa Vignjevicsnek ez volt az első győzelme kispesti vezetőedzőként:

Nézzük, a lefújás után hogyan összegzett a két vezetőedző:

Szabó István: "Azt biztosan állíthatom, hogy megfelelő ellenfelei voltunk a nagy nevű Honvédnak. Klasszis játékosokból állnak, akik egy-egy meccset el tudnak dönteni, még ha hosszabb távon a csapat is nyeri a bajnokságot. Labdavesztéseink után nagyszerűen mentek át támadásba, de összességében hiányérzetem is lehet. A második félidő elején vezettünk, jól játszottunk, az elsőben is voltak lehetőségek mindkét oldalon. Mi munkabírással, akarattal, szenvedéllyel próbáltunk kompenzálni, ami sikerült is. A rendes játékidőben minimum a döntetlen benne lett volna a meccsben, ezt sajnálom. Nem tudom, hogy a két véleményes szituáció hogy nézett ki, de nem is szeretnék ezzel foglalkozni. Az sokkal fontosabb, hogy jó a csapat játéka, szenvedélyesek vagyunk, sokat dolgozunk és igazi csapatként funkcionálunk. Köszönjük a szurkolók támogatását is!" (kecskemetite.hu)

Nebojsa Vignjevics: "Rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, ez volt a legfontosabb. Gratulálok a csapatomnak, mert elégedettek lehetünk az eredménnyel. Sikerült az első félidő után talpra állni, amiatt egyébként csalódott vagyok. Tudtuk, hogy a Kecskemét rendkívül szervezett csapat, és minden egyes pillanatában tudják egy meccsnek, hogy mit akarnak elérni. Láthattuk, hogyha hagyjuk őket játszani, akkor le tudnak nullázni minket. Láttam mit kell változtatni az első félidő után, előre kellett mennünk, mert az a mi játékunk. A második félidőben gólokat szereztünk, emellett láttam azt, hogy képesek arra a játékosok, amit szeretnék megvalósítani. Hátrányból sikerült visszajönnünk, ami fontos motiváció lehet a jövőre nézve. Szeretném megköszönni a Kecskemétnek a szervezést is, mindennel nagyon elégedettek lehettünk." (kecskemetite.hu)

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–BP. HONVÉD 1–2
Kecskemét, Széktói Stadion, 2800 néző. Játékvezető:
Csonka Bence (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert)
KECSKEMÉTI TE: Kersák – Gál, Belényesi, Szalai G.(Szabó A., 88.)  – Vágó, Rjasko – Nagy K., Szuhodovszki, Grünvald – Lukács D., Tóth D. (Buna, 87.) Vezetőedző: Szabó István
BP. HONVÉD: Tujvel – Lovric, Bardea, Baráth (Batik, 68.), Tamás K. – Pantelics, Petrusenko (Nagy D., 58.) – Májer (Zsótér, a szünetben), Machach (Gale, 58.) Drazsics – Lukics (Hidi, 88.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Belényesi (51.), ill. Lukics (60., 78. – a másodikat 11-esből)

Legfrissebb híreink