Magyar játékos volt az Inter nyerőembere - videó

Magyaros rangadó volt Olaszországban.

Forrás: inter.it

A noifutball.mlsz.hu összefoglalója:

"Bár a magyar Simple Női Liga hosszú, téli álmot alszik, Európa több olyan országában, amelyet ősszel is követtünk, újra bajnoki mérkőzéseken pattog a labda.

Olaszország kívánkozik az élre, a női Serie A hétvégi fordulójában összecsapott az a két csapat – a Lazio és az Inter – amelynek magyar játékosa is van. A legfontosabb hír, hogy Fördős Beatrix (Lazio) és Csiszár Henrietta (Inter) egyaránt végig a pályán volt, sőt válogatottunk csapatkapitánya főszereplővé is vált a római találkozón.

Bár előzetesen – még Rómában is – az Inter számított sokkal esélyesebbnek, a hazaiak kezdték jobban a találkozót és a télen érkezett Giulia Ferrandi 11-esével, az első negyedóra vége előtt előnyt szereztek. Az Inter – szintén 11-esből, Tatiana Bonetti révén – egyenlített, majd a folytatásban sokáig nem billent el a mérleg nyelve, a Lazio jól tartotta magát. Levegőben lógott a meglepetés, de Csiszár Heni a 87. percben (!) gólt szerzett, tulajdonképpen eldöntve ezzel a találkozót. (A hajrában, a 94. percben, Bonetti újabb gólja állította be a 3–1-es végeredményt, győzött a vendégcsapat.)

Az Inter, amelynek álma a Női Bajnokok Ligája-rajtot jelentő második hely megszerzése, egyébként nem kezdte jól az évet, Milánóban játszott döntetlent a Lazióhoz hasonlóan kiesőhelyen álló Napoli ellen (1–1). Csiszár Heniék a második tavaszi, a 13. forduló után az 5-ek, ötpontos hátrányban a második helyezett AS Roma és a harmadik Sassuolo mögött."
 

Legfrissebb híreink