Magyar gyerekek rajzai díszítik majd az UEFA Szuperkupa-döntő labdáját

Nem akárki választotta ki a győzteseket.

Forrás: UEFA

A 2020-as UEFA Szuperkupa-döntő labdáját gyermekrajzok fogják az UEFA gyermekalapítványának a partereitől, köztük két magyar fiúét is.

Az idei Bajnokok Ligája és Európa-liga nyertes csapatok augusztus 12-én mérkőznek meg Portoban, egy speciális labdát fognak használni, amihez gyerekek rajzát veszik alapul. Két magyar fiatal, Joci és Erik rajzai is rajta lesznek a labdán. A páros az Oltalom sportegyesületben rúgja a bőrt Budapest, a szervezet fiatalok életét segíti a sporton keresztül és egy szociális szolgáltatásokkal, például a későbbiekben segítenek nekik munkát találni. Nagyon sok segítséget kaptak a szervezettől és a futball iránti szeretetük is tovább nőtt.

Joci azért szereti a focit, mert a barátaival játszhat és jó móka. A rajzát egy focimeccs inspirálta, ahol a szurkolók buzdítják a csapatukat.

Erik nagy Ferencváros szurkoló, ezért természetes, hogy a kedvenc csapata adta az alapot a művéhez. A futball nagy szerepet játszik Erik életében és boldog, amikor lehetősége van a barátaival focizni.

 

Joci és Erik rajza is rákerül az UEFA Szuperkupa labdájára

Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: htt...

 

A rajzokat 18 különböző hátterű gyermek készíti el olyan szervezeteknél, amik együtt dolgoznak az UEFA gyermekalapítványával. A győztes rajzokat az UEFA elnöke, Aleksander Čeferin választja ki.

Čeferin ezt mondta el a programról:

,,Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek nagyon boldogok lesznek, ha viszontlátják a rajzaikat a Szuperkupa meccslabdáján és hogy a sportágunk sztárjai ezzel fogják majd rúgni a gólokat. Ezek a fiatalok ismerik az UEFA alapítványának a tevékenységét és büszke vagyok, hogy részesei szeretnének lenni az UEFA egyik legfontosabb eseményének."

Legfrissebb híreink