Magyar bajnokkal erősített a sereghajtó

Hivatalos bejelentés.

Forrás: molfehervarfc.hu

ÍME A KAPOSVÁR BEJELENTÉSE:

,,Magyar bajnok középpályással erősödött együttesünk, ugyanis Dinko Trebotic fél évre kölcsönbe érkezik a Dinamo Minsktől.

Horvátországban jelentik: a volt Vidis bajnok a Kaposváré! - NB1.hu

 

Dinko Trebotic 1990. július 30-án született a horvátországi Splitben. A labdarúgás alapjait a helyi csapatban, a Hajduk Splitben sajátította el, ahol végigjárta a ranglétrát, majd tizennyolc évesen profi szerződést kapott, s a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott, ahol 29 meccsen lépett pályára és két gólt szerzett. A fejlődése érdekében 2008 és 2012 között három csapatnak (Junak Sinj, NK Rudes, NK Zagreb) is kölcsönadták a támadó középpályást. A Splittel a 2010-2011-es szezonban kivívta az Európa-liga főtáblájára kerülést, így nemzetközi porondon is megmutathatta magát, s horvát U21-es válogatottba is meghívót kapott, melyben öt alkalommal lépett pályára.

Élő közvetítés az átigazolásokról - az NB III-as bajnokesélyes új edzőjével beszélgettünk - NB1.hu

 

Nevelőegyüttesétől 2012-ben igazolt a szintén horvát első osztályú NK Lokomotiva Zagrebhez, ahol alapembernek számított, 49 meccsen hat gólt szerzett, a bajnokágban, illetve a kupában is második helyen záró csapatban. A fővárosi együttesben mutatott teljesítménye alapján felhívta magára a Videoton figyelmét, amely 2014-ben Magyarországra csábította. A székesfehérváriaknál két szezon alatt 32 NB I-es meccsen lépett pályára, ezeken három gólt és bajnoki címet is szerzett. Emellett kilenc Magyar Kupa, valamint tíz Ligakupa-mérkőzésen jutott szóhoz, majd közös megegyezéssel távozott és az izraeli Bnei Yehuda, majd a norvég Fredrikstad együtteseiben rúgta a labdát, végül visszatért hazájába, hiszen a Slaven Beluponál folytatta pályafutását. A kaproncai együttesben 28 mérkőzésen kétszer volt eredményes, majd a horvát futballistát 2018-ban szerződtette Dinamo Minsk. A fehérorosz gárdában ebben a szezonban két kupameccsen, valamit két Európa-liga selejtezőn jutott szóhoz. Dinko Trebotic fél évre, kölcsönbe érkezik együttesünkhöz."

Legfrissebb híreink