Magyar Kupa: magasba emelhet-e idén egy trófeát a Vidi?

Meglepetést okozhat a Budafok?

Forrás: molfehervarfc.hu

Három meccset játszanak szerdán a Magyar Kupában, a találkozók sorát a MOL Fehérvár FC és a Budafok összecsapása indítja.

Annak ellenére, hogy évek óta a Fehérvár Magyarország egyik legjobb csapata, a tavalyi évben nem nyert semmit a klub. Ebben a szezonban már az is eldőlt, hogy a bajnoki címet ismét a IX. kerületi csapat gyűjti be, legalábbis reális esélye már nem nagyon van egyik másik gárdának sem. Ezért is kiemelten fontos a Vidinek a Magyar Kupa, hiszen a bajnokságban még a dobogós hely is kérdéses, ám a kupagyőzelem garantálná a nemzetközi porondon való szereplést. Szalai Tamás és a játékosai is tisztában vannak a mérkőzés tétjével:

,,Jó úton van a csapat, úgy érzem, hogy elkezdődött egy olyan építkezés, amelynek következő eleme az lenne, hogy kiharcoljuk a továbbjutást a Budafok ellen a MOL Magyar Kupában. Ez a sorozat maradt számunkra az egyetlen lehetőség, hogy trófeát emeljünk a magasba a szezon végén, mindenki tudja a csapaton belül, hogy mi a tétje a meccsnek. Nagy a sorozatterhelés, szerda-vasárnap játsszuk a mérkőzéseket, folyamatosan igyekszünk frissen tartani a játékosokat, de most mozgósítani kell az extra energiákat is a továbbjutás érdekében. Össze kell kapaszkodnunk és csapatként kell küzdenünk, akkor ott lehetünk az elődöntőben, majd később a döntőben. A szervezettség nagyjából rendben volt a vasárnapi, Budafok elleni bajnokin, valamint szép támadásokat is fel tudtunk építeni, azonban az utolsó passzoknál és a helyzetkihasználásnál jobban kell koncentrálnunk, ebben kell előrelépnünk az előző mérkőzéshez képest."

A Budafok kupamenetlése már most hatalmas dolog. Az NB I újoncaként jutott be a klub a legjobb nyolc közé, ám a bajnokságban nincs könnyű helyzetben a csapat. Jelenleg a 11., kieső helyet foglalja el a tabellán, ezért lehet, hogy az NB I-es tagság megőrzésére kellene az erejét összpontosítania a budai gárdának. Azonban a kupamérkőzés csak egyetlen találkozón dől el, ahol bármi megtörténhet, ráadásul vasárnap egy nagyon szoros meccset játszott a Fehérvárral a Budafok, ahol majdnem összejött a pontszerzés, valamint a győzelemre is meg volt az esélye a gárdának. Tisztában van ezekkel a dolgokkal Csizmadia Csaba is, aki így nyilatkozott a találkozó előtt:

,,Hatalmas dolog lenne bejutni a legjobb négy közé a Magyar Kupában, egyértelműen ezzel a céllal utazunk Székesfehérvárra. Tudjuk, hiszen testközelből is tapasztaltuk, milyen játékerőt képvisel a MOL Fehérvár, amellyel vasárnap ki-ki meccset tudtunk játszani. Minimális szerencsével pedig pontot, pontokat szerezhettünk volna. Egy kupamérkőzésen, ahol nincs visszavágó, bármi előfordulhat, ráadásul a nagyobb veszítenivalója a Fehérvárnak lesz szerdán. Ki akarjuk hozni a maximumot ebből a sorozatból és minél messzebb jutni."

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

14.30: Mol Fehérvár–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb híreink