Luís Figo elmondta, mi lesz a kulcs a magyar válogatottnak Wales ellen

Népstadionbeli élményeiről is mesélt, dicsérte az új arénát.

Forrás:

Exkluzív interjút adott Luís Figo az M4 Sportnak a Magyarország–Uruguay felkészülési labdarúgó-mérkőzés félidejében. A portugál aranylabdás a közmédia sportcsatornájának beszélt a népstadionbeli élményeiről, dicsérte az új arénát és elmondta, mi lesz a kulcs a magyarok keddi Wales elleni Eb-selejtezőjén.

Az FC Barcelona, a Real Madrid és az Internazionale korábbi válogatott klasszisa örömmel mesélt arról, hogy 1998-ban megadatott neki, hogy a Népstadionban játsszon: „Nagyon jó emlékeim vannak róla, hiszen jó eredményt értünk el. Nehéz mérkőzés volt, mert a közönség hajtotta a csapatát és jó játékosok alkották a magyar válogatottat, de az emlékek szépek, mert nyertünk.”

Figo kitért a válogatott keddi Eb-selejtezőjére is: „Wales ellen a hozzáállás lesz a meghatározó. Mint az ilyen meccseken általában, 100 százalékban koncentrálni kell, mert apró részletek megváltoztathatják az eredményt. Nehéz mérkőzésnek ígérkezik, óriási nyomással a csapaton, jó napra lesz szüksége a magyar válogatottnak.”

Luís Figo idén májusban a női Bajnokok Ligája döntőjén is Budapesten járt az UEFA képviseletében, a Puskás Aréna nyitómérkőzését is személyesen tekinti meg.

Legfrissebb híreink