Lőw Zsolt nagyon fontos döntést hozott meg

Budapest – És mindezt itthon árulta el.

Forrás:

Egy hetet Magyarországon tölthetett Lőw Zsolt, a Bundesligában szereplő RB Leipzig segédezője. A 38 éves szakember nem tétlenkedett: szakmai előmenetelét tekintve fontos lépésre szánta el magát.

 

Lőw Zsolt négy évet töltött az Újpest FC-nél, 1998 és 2002 között Magyar Kupát és Szuperkupát is nyert a lila-fehér csapattal. A válogatott mérkőzések miatti szünetben az RB Leipzig segédezője Magyarországra látogatott.

 

Az ujpestfc.hu-nak adott interjújában Lőw elmondta, egész hétre szabadságot kapott munkaadójától, itthon pedig amellett, hogy meglátogatta korábbi együttese utánpótlását, szakmai előmenetele szempontjából is fontos lépést tett.

 

„Elsősorban a válogatott szünet miatt érkeztem haza Magyarországra, továbbá jelentkeztem a pro licences edzőképzésre. Ezek a képzések mindig bajnoki szünetekben vannak. A múlt hétvégi, Köln elleni meccsünk után repültem haza, majd a hétfőt, a keddet és a szerdát is az MLSZ-nél töltöttem a képzés miatt” – nyilatkozta a 38 éves szakember.

 

Lőw 2002 után légiósnak állt Németországban, játszott az Energie Cottbus, a Hansa Rostock, a TSG Hoffenheim és a 1. FSV Mainz együttesében. Edzői pályafutását az osztrák másodvonalbeli Leiferingnél kezdte 2012-ben. Két évet követően a Red Bull Salzburghoz szerződött szintén segédezőnek, bajnokságot és kupát is nyert a csapattal. 2015 óta a Bundesligában szereplő és a magyar válogatott kapusát, Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzignél dolgozik Ralph Hasenhüttl vezetőedző mellett. A 2015/2016-os kiírásban együttese megnyerte a Bundesliga 2-őt, egy évre rá pedig a Bundesliga második helyén végzett, így idén már a Bajnokok Ligájában szerepel.

Így áll majd föl a magyar válogatott a közmédia szerint Feröer-szigetek ellen - NB1.hu

A magyar válogatott tervezett kezdőcsapata

Legfrissebb híreink