Lovrencsics merész álmai

"Óriási megtiszteltetés és felelősség a Fradi csapatkapitányának lenni."

Forrás: fradi.hu

A Vidi otthoni botlása után, már 6 pont az éllovas Ferencváros előnye a székesfehérváriak előtt a bajnokságban, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is.

Egyre markánsabbnak tűnik a bajnoki címvédő játéka és a Ferencváros otthon magabiztos, 4-0-s sikerrel kezdte a tavaszi szezont a Paks ellenében. 

Azzal a Lovrencsics Gergővel a soraiban, aki a Paks ellen a 100. bajnokiját játszotta zöld-fehérben.

A csapatkapitány klubja honlapjának nyilatkozott, és elárulta, hogy a magabiztos siker ellenére sem szabad elszállnia csapatának és minimum ilyen hozzáállást kell hozniuk majd minden bajnokin.

"Valóban jó alapot jelent a 4-0-s győzelem, de fontos, hogy a magabiztos győzelem ellenére sem szabad elszállni, minimum ilyen hozzáállással kell pályára lépni minden héten. A Paks elleni siker kulcsa az volt, hogy hamar megszereztük a vezetést, majd még az első félidőben növelni tudtuk az előnyünket. A második játékrészben is viszonylag hamar betaláltunk, azzal gyakorlatilag el is dőlt a meccs, melyet uralni is tudtunk, de nem szabad megelégedni ennyivel, nagyon keményen kell dolgoznunk továbbra is, hogy a többi mérkőzés végén is győztesen tudjunk lejönni a pályáról."

A védőjátékos úgy érzi, a rövidebb téli szünet és a kevesebb pihenés nem okozott számára gondot, sikerült feltöltődnie a szezonra:

"A magam részéről úgy érzem, eleget pihentem, úgy vettem észre, hogy a többiek is nagyon várták már, hogy újra tétmeccseket játszhassunk. Egy hetet Spanyolországban pihentem a családommal, velünk voltak a gyerekek is, jó időnk volt, feltöltődtem, aztán az egyéni munka után két hétre edzőtáborba vonultunk. Ott megkaptuk a kellő felkészítés nagyját, bár ezen a héten még keményebb munkát végzünk itthon, hiszen a jövő héten újra két meccset játszunk."

Lovrencsics jubilált is szombaton, hiszen 100. bajnoki mérkőzését játszotta zöld-fehérben:

"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy elértem ezt a számot, akárcsak az, hogy én lehetek a Ferencváros csapatkapitánya. Ez egyben nagy felelősség is. Igyekszem mindenben segíteni a csapattársaimat a pályán és azon kívül is. Próbálok minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy a klub és a csapat is sikeres legyen, a csapattársak jól érezzék magukat, és hogy nemzetközi szinten is olyan sikereket érjünk el, mint a tavalyi évben."

A válogatott játékos szerint magasra tették a mércét a tavalyi esztendővel, de a címvédés mellett a legrangosabb sorozatról, a Bajnokok Ligájáról sem mondott le, és a válogatottra is kitért a Lengyelországból hazatért játékos:

"A 2019-es esztendőt nehéz lesz felülmúlni, esetleg úgy tudnánk, ha megvédenénk a bajnoki címünket és sikerülne bejutnunk a BL-csoportkörbe. Az mindannyiunk számára egy álom volna.
A magam részéről nagyon szeretném, ha a válogatottal sikerülne újra kvalifikálni magunkat az Európa-bajnokságra, már csak azért is, mert az idei torna részben hazai rendezésű is. Óriási löketet adna a magyar labdarúgásnak, ha egymás után két Eb-n is szerepelhetnénk. Ahhoz, hogy 31 évesen is segíthessem a válogatottat, a Fradiban jó teljesítményt kell nyújtanom, nagyon keményen kell dolgoznom. A kapitány döntése, hogy számít-e rám. Én mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legjobb formámban csatlakozhassak a nemzeti csapathoz, ha behívót kapok."

Legfrissebb híreink