Lovrencsics kavargó érzelmei, Sallai hiányérzete - reakciók

A sérüléséről is beszélt a támadó.

Forrás: mlsz.hu

Mint ismert, a magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott hazai pályán Lengyelországgal, a Puskás Arénában. A mérkőzés után Lovrencsics Gergőben kavarogtak az érzelmek, míg Sallai a hiányérzetéről beszélt.

Lovrencsics Gergő: ,,Kavarognak bennem az érzelmek, mert ahogyan alakult a mérkőzés, meg tudtuk volna nyerni a meccset. Sajnos volt egy rövidzárlat a 60. perc környékén, rúgtak is két gólt. A csapat erejét viszont mutatja, hogy mi szereztük a harmadikat, nem mi futottunk az eredmény után, de volt egy Lewandowskijuk, aki egyenlíteni tudott. Tényleg van mire építeni, ezt a kis rövidzárlatot leszámítva kontrolláltuk, amit elterveztünk, amire készültünk. Több variációjukra kellett készülni felállásban, az jól működött. Nem tudtak az első félidőben igazán nagy helyzetet kialakítani, a második félidőben viszont voltak klasszis megoldásaik."

Mitől zavarodott meg a csapat a rövidzárlat alatt?

,,Megmondom őszintén, nem tudom. Mondtam is a srácoknak a második gól után, hogy nem szabad kikapcsolnunk, még rá kell kapcsolnunk egy kicsit, nehogy kiengedjük ezt a kezünkből. Valami oknál fogva nem sikerült. Sajnos én is leszedtem egy olyan labdát, amire fel voltunk készülve, hogy presszingelni fognak minket és egyből le is kontráztak. Sajnálom, hogy ez így alakult a részemről. Nem tudom, hogy mi történhetett, a mester már biztos, hogy tudja, el fogja nekünk mondani, meg fogjuk beszélni. Három nap múlva nagyon fontos mérkőzésünk van idegenben, úgyhogy nem szabad sokat csüggedni, menni kell tovább, koncentrálni kell a következő feladatra és tanulni kell ezekből a dolgokból."

Mit jelenthet ez az egy pont?

,,Nem tudom, mert hosszú még a selejtezősorozat. Nagyon remélem, hogy nem ezen fog múlni, hogy kijutunk, vagy nem jutunk. Bízom benne, hogy ezért a meccsért nem lesz kár."

Sallai Roland: ,,Most egy kicsit fáj a bokám, megkaptam a kezelést a mérkőzés után, remélem holnapra jobb lesz."

Mi működött a hatvanadik percig és mi történt utána?

,,Megbeszéltük, hogy mit szeretnénk ellenük játszani, fel is készültünk maximálisan belőlük. Ez ült a hatvanadik percig és utána volt egy 2-3 perces rövidzárlat, vissza kell nézni, hogy ott mit rontottunk el és ezeket nem elkövetni a következő mérkőzésen."

Van-e benne hiányérzet?

,,Van, 2-0 után úgy éreztem, hogy meglehet ez a mérkőzés és aztán három perc alatt az ellenkezőjét éreztem. Azonban megmutattuk, hogy csapatként mennyire erősek vagyunk, hogy tudunk harcolni és küzdeni. Ez volt a csapat ereje ma és maximálisan kihasználtuk a helyzeteinket is, ugye nem volt sok, de ez bejött ma. Mindenki büszke lehet magára."

Fiolától egy nagyon szép átadást kapott, számított rá, hogy eljut hozzá a labda?

,,Az elmúlt napokon ezt is gyakoroltuk edzéseken, úgyhogy nagyon örültem, hogy összejött és be tudtam találni. Egy kis hiányérzet ezért van bennem."

Kicsit a lengyel kapust is meglepte.

,,Belőle is személy szerint felkészültem, néztem róla videókat, a helyezkedéséről és a mozgásáról. Biztos ez is segített, de nagyszerű labdát kaptam."

Legfrissebb híreink