Loki-Kecskemét: szurkolói támogatás és óvatosság - reakciók

Mennyit számít a tavalyi kupameccs?

Forrás: dvsc.hu

Szombaton mindössze egy mérkőzést rendeznek az NB I-ben: a DVSC a Kecskemétet látja vendégül. A Loki az első fordulóban a Kisvárda otthonában 2-2-es döntetlent játszott, az egy pontot jelentő gólt Bárány Donát a 93. percben szerezte. 

Joao Janeiróban maradt némi hiányérzet a kisvárdai meccs miatt, valamint arra is rávilágított, hogy a szurkolók támogatásával a Loki legyőzheti a kecskemétieket.

"Egy ponttal nyitottuk a bajnokságot, ami nyilván jobb, mintha veszítettünk volna, de sokat kell még fejlődnünk. Minden edzés után azt látom, egyre jobban összeáll a gárda, azért dolgozunk, hogy minél előbb eljussunk arra a szintre, amelyre szeretnénk. Csak és kizárólag jó hozzáállással tudjuk itthon tartani a három pontot. Agresszív stílusban futballozik az újonc, amely nem ismeretlen, hiszen az előző kiírásban hazai környezetben búcsúztatta a DVSC-t a kupától. Nagyon bízom a szurkolók támogatásában, közösen megszerezhetjük a három pontot" - nyilatkozta a tréner a dvsc.hu-nak.

A Kecskemét is remivel kezdte a bajnokságot, a Vasas elleni összecsapása 0-0-s végeredménnyel zárult. A pontszerzés értékét növeli, hogy a lila-fehér gárda Sági kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban játszott. Szabó István a meccs előtt többek között a Loki elleni tavalyi kupameccsre is kitért, amit 2-1-re nyert meg a KTE.

"Minden ellenfelünket feltérképezzük, de ez más csapatoknál is ugyanígy működik. Az NB I. már egy nyitottabb könyv mindenki számára, ráadásul ellenfelünk trénere amellett, hogy jó edző, ragyogó elemző is, így biztosan maximálisan utánunk jártak ők is. Követjük persze a híreket is, látjuk azt, hogy igazoltak új légiósókat a héten is, akik még kevésbé ismertek számunkra, de az beszédes, hogy a sérült Gróf Dávid helyére érkezett egy Megyeri Balázs, aki több évnyi külföldi rutinnal, válogatott múlttal rendelkezik. A Debrecen játéka Kisvárdán is a csapatjátékra épült ugyanakkor, nagyon szervezettek voltak, hátrányból is fel tudtak állni. Karakterüket mutatja, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek, ami pontot ért számukra. Vezetőedzőként nekem is van sajnos negatív emlékem, 2012-ben kikaptunk Debrecenben 2-1-re.

 

Ugyanúgy, ahogy azzal a mérkőzéssel, úgy a tavaly őszivel sem foglalkozunk. Két egészen más típusú csapat találkozik már, bár azért a miénk jobban egyben maradt. Ott kicserélődött szinte a teljes védelem, a támadószekcióban is voltak változások, ráadásul a harmadik vezetőedző ül azóta a kispadon. Óva intek mindenkit attól, hogy a kupameccsből induljon ki.

 

Úgy látom, hogy nagy terveket szövögetnek Debrecenben, megfelelő a szakmai stáb és a háttér is ehhez kívülről nézve. Óvatosnak kell lennünk, a pont nekünk már siker lenne, de ettől függetlenül nyerni megyünk Debrecenbe, más céllal nem léphetünk pályára. Kellenek a pontok ugyanis ahhoz, hogy a céljainkat elérjük" - idézi a vezetőedzőt a Kecskemét hivatalos oldala.

A DVSC-Kecskemét mérkőzés 20 órakor kezdődik, a meccs játékvezetője Káprály Mihály lesz.
 

Legfrissebb híreink