Lisztes Krisztián is csatlakozott a Magyar Művész Válogatotthoz

Helyszíni beszámoló egy eléggé laza összejövetelről.

Forrás:

A 2017-es moszkvai művész labdarúgó-világbajnokságon elért ötödik helyezése után idén ismét az oroszországi Art Football szervezet által rendezett sport- és művészeti seregszemlére utazik a Magyar Művész Válogatott. A labdarúgás mellett az esemény fő célja a művészet és a kultúra megismertetése másokkal, összekapcsolva mindezeket karitatív tevékenységekkel.
 

A művészek közül Istenes Bence, műsorvezető, Kállay-Saunders András, énekes, Kamarás Norbert, színész, Balázs Pali énekes, Spiegelhalter László “DJ Spigiboy”, az MMV elnöke Kiss Péter Balázs, színész, Kocsis Dénes, színész, Zuber Mena Krisztián “Inti”, zenész (TNT), Hajnal János, színész is tagja többek között a csapatnak, a menedzser pedig Bukva Géza, aki a Vasasban volt profi focista.
 

A gárda vezetőedzője Zombori Zalán, volt válogatott futballista, akit szintén a Vasasból ismerhetnek a legtöbben. Zombori, a tegnapi sajtótájékoztató után az nb1.hu-nak elmondta, néha bizony összetettebb dolog edzést vezényelni és fegyelmet tartani a művészeknek, mint a profi focistáknak. 
 

„Mindannyian külön egyéniségek, megszokták, hogy a művészetben kiemelkedőek és vezéregyéniségek, külön-külön rajongótáborral. A foci viszont csapatjáték, így együtt kell harcolniuk a pályán. Szerencsére nagyon jó szellemiségű a társaság, mindannyian egyet akarnak. Az edzéseken inkább a játékra helyezzük a fő hangsúlyt, így lehet a legjobban elsajátítani azt a taktikai hadrendet, melyet elképzeltünk. Többen is vannak a csapatból a művészek közül, akik aktívan futballoznak, így nem a nulláról építkezünk. Az előírásoknak megfelelően profi játékosokat is a csapatban kell tudni, így kértük fel például Lisztes Krisztiánt is arra, hogy tartson velünk. Szerencsére örömmel mondott igent a felkérésünkre. Fontos hangsúlyozni, hogy az elméleti edzésekre is fogékonyak. A taktikáról videós prezentációt küldtünk nekik, amit egyáltalán nem vettek félvállról. Ezt bizonyítja, hogy írásban és szóban is rengetegszer cserélünk eszmét az elvárt elképzelésekről.”
 

Egyébként 3 éve a 12., 2017-ben már az 5. helyen végzett a művészválogatottunk a vb-n. Június 7. és 17. között a Lokomotív Moszkva impozáns arénájában Szlovéniával, Szerbiával és Kirgizisztánnal mérkőznek, és ha csoportelsőként végeznek, az 1-4. helyért folytathatják. A kiírás értelmében 39-40 év feletti egykori profik játékosok közül négy beválogatható, de azonos időben csak kettő kergetheti közülük a labdát.
 

Zombori a következőket árulta még el:
 
„A körítés olyan, mintha az igazi világbajnokságon szerepelnénk. Az oroszok a sorsolásnak igazi, parádés műsort csináltak, kiemelt figyelmet fordítottak már annak a ceremóniának is. A szálláshelyek és a létesítményhelyzet is a legmagasabb szintű.”
 

A srácok egyébként laza, közvetlen hangulatú sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a zrika és a poénok sem maradhattak el. Balázs Pali sajnos nem tud ott lenni a mostani eseményen, de a többiek megígérték, hogy érte is küzdenek majd. Viszont azt is mindannyian kihangsúlyozták, hogy óriási elismerésnek tartják, hogy címeres mezben Magyarországot képviselhetik majd. 
 

És ami még fontos és kiemelendő: az összejövetelek még kötetlenebb részénél mindannyiukról megállapíthattuk, hogy teljesen képben vannak a magyar- és a nemzetközi labdarúgást illetően. Egyébként a játékosként és szurkolóként eddig megélt élményeikről is fülekig érő mosollyal számoltak be.
 

Legfrissebb híreink