Lipcse: kispadra kerülhet Szoboszlai

Hosszú interjút adott a céljairól és a sérüléséről.

Forrás: RB Leipzig English /Twitter

A Bundesliga hivatalos oldalának adott interjút Szoboszlai Dominik, szó volt a sérüléséről, a BL-álmokról és Erling Haalanddal való barátságáról.

A sérüléséről így nyilatkozott:

,,Sokat tanultam a sérülésem ideje alatt, de nagyon sokat is felejtettem, soha nem akarom ezt még egyszer átélni. Ez az időszak egy nagyon fontos dolgot tanított meg, amit a fiatalok még nem tudnak, de az öregek már igen, foglalkoznod kell a testeddel, hogy eredményeket tudj elérni. Megfelelő idő kell a felépülésre, vigyáznod kell magadra. Ezt már a Salzburgban is tudtam, de ott szerencsére elkerültek a komoly sérülések, amit nem értékeltem eléggé. Kemény periódusa volt ez a pályafutásomnak, de túl vagyok rajta és újra sínen vagyok. Szeretném magam mögött hagyni ezt az egészet."

A Lipcse jelenlegi vezetőedzőjét, Jesse Marchot jól ismeri, hiszen már Salzburgban is dolgoztak együtt, nagyon jó edzőnek és jó embernek tartja. Lothar Matthäus nemrégiben Puskás Ferenchez hasonlította, amit ugyan megtisztelőnek tartott, de nem szeretné magát egy ekkora legendához hasonlítani.

A céljairól így nyilatkozott:

,,Meg szeretném nyerni a Bajnokok Ligáját. Ezen felül szeretnék egészséges és sérülésmentes maradni, senkinek nem kívánom, hogy bármi baja legyen. A Leipziggel minél messzebb akarok jutni a kupában és a BL-ben, és minél előrébb szeretnék végezni a tabellán. Ezen dolgozunk most."

Erling Haalanddal, a Borussia Dortmund norvég kiválóságával barátságot ápol, erről így nyilatkozott:

,,Még mindig jóban vagyunk, tartjuk a kapcsolatot. Amikor csatlakoztam a Salzburghoz, Dabbur segített nekem a legtöbbet, hogy profi szintre tudjak lépni. Tudtam, hogy nehéz beilleszkedni egy csapatba, még akkor is, ha mindenki segítőkész és barátságos, ugyanis mindenki ismeri egymást, így nehéz lehet beilleszkedés. Amikor Erling hozzánk került, ő volt az egyetlen új játékos azon a nyáron, mindenki más már ismerte egymást. Voltam én is hasonló szituációban, így nyitott voltam felé és segítettem neki, bármire is volt szüksége. Együtt mászkáltunk a szabadidőnkben, együtt ettünk. Jó barátok lettünk és segítettem neki megismerni a csapatot, ő pedig az angol nyelvvel segített, így jól kiegészítettük egymást."

Szoboazslai Dominik Bruges elleni teljesítményével nem volt megelégedve a vezetőedző a Bajnokok Ligájában, így a Bild információi szerint kispadon találhatja magát néhány társával együtt.

FRISSÍTÉS:

PÉNTEK, 17.18:

Legfrissebb híreink