Lipcse: a jövőjéről nyilatkozott Gulácsi Péter

Willi Orbánról is szót ejtett.

Forrás: RB Leipzig/Facebook

Az LVZ-nek adott interjút Gulácsi Péter, aki múlt szerdán a Rostock ellen 2-0-ra megnyert meccsen védte 250. alkalommal az RB Leipzig kapuját - számolt be róla a sportbuzzer.de.

A legendás német kapus, René Adler korábban úgy nyilatkozott Gulácsiról, hogy ő Európa egyik legjobb kapusa. A magyar válogatott hálóőrt a beszámoló szerint büszkeség töltötte el a szavak hallattán és ő is dicsérte Adler teljesítményét kapusként és tévészakértőként is.

A hétvégi, Wolfsburg elleni 2-0-ás győzelemről így nyilatkozott Gulácsi:

,,Kevésbé játszunk keményen ebben a szezonban, viszont remekül védekezünk, így a Stuttgart és a Wolfsburg ellen is szoros meccseket játszottunk. Egyik találkozó sem volt látványos, nem játszottunk kreatív futballt, de az elmúlt négy meccsünket egyaránt megnyertük, ami nagyszerű teljesítményt. Remélem, hogy azután, hogy mindenki visszatér a sérüléséből, az edzőnek lesz lehetősége forgatni a keretet."

Orbán hétvégi góljára külön is kitért:

,,Én is szeretnék egy ilyen fontos és szerencsés gólt rúgni. Nem volt egyszerű neki betalálni, de Willi mindig lelkes és ösztönösen mindig jó helyen van."

A 250. meccsére visszatérve azt mondta, hogy csak utólag tudta meg, hogy egy jeles meccshez ért. Gulácsi az elmondása szerint nem gondolkozott soha klubváltáson és szeretné legalább még egyszer ennyi meccsen őrizni a lipcsei kaput.

Legfrissebb híreink