Lionel Messi örömmel fogadta a magyar foci legendáját

Olimpiai bajnok is volt.

Az Újpest labdarúgócsapatának egykori olimpiai bajnok legendája edzőként éveket dolgozott arrafelé, s az ott kialakított kapcsolatainak köszönhetően még a Barcelona ötszörös aranylabdás argentin világsztárja, Lionel Messi is szívesen fogadta - írta a Blikk részletes beszámolójában az utazásról.
 
– Rendszeresen járok vissza Spanyolországba, van, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség tanácsadójaként delegációt viszek, vagy valamilyen meghívásnak teszek eleget – mesélte lapunknak Dunai. – Pár hete, amikor szintén a városban voltam, sikerült a lehetetlent összehoznom. Egykori játékosom, Pepe Costa a Barca stábjában dolgozik, s Messiék ügyeit intézi. Az ő közbenjárásának köszönhetően sikerült találkoznom az argentin sztárral.
 

null

null

A katalánok edzését a legszigorúbb biztonsági intézkedések óvják, még helikopter is köröz a stadion felett, nehogy valaki drónnal kifigyelhesse a taktikát, de a Xerez, a Betis, a Castellón, a Murcia és a Levante gárdáját is egykor irányító Dunaival kivételt tettek. 
 
– Dedikált mezt kaptam Messitől a tréning után, s jól elbeszélgettünk. Természetesen spanyolul, mert annak idején nem voltam hajlandó az edzői fizetésemből tolmácsot fogadni, inkább autodidakta módon gyorsan elsajátítottam a nyelvet. Mondtam neki, hogy nekem 68-ban Eusébio mögött Ezüstcipő jött össze, adhatna egyet kölcsön az ő öt Aranycipőjéből. Ezen jót nevetett – tette hozzá Dunai, aki Gerard Piquével (32), a spanyolok világ- és Európa-bajnok védőjével is készített fotót.

Legfrissebb híreink