Licenc: NB I-es lesz-e a Honvéd és a Kisvárda?

Hivatalos reakciók.

Forrás:

Mint ismeretes, az MLSZ két NB I-es csapatnak, a Kispestnek és a Honvédnak nem adta (még meg egyelőre) a következő bajnokságban való induláshoz szükséges engedélyeket.

A két klub, a szurkolóik számára biztató közleményekkel reagáltak a szövetség bejelentéseire.

HONVÉD: 
„Klubunk elküldte az MLSZ-nek a kért dokumentumokat
Pótolta a Budapest Honvéd FC a hiányzó dokumentumokat, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottsága nem adta meg az indulási jogot a következő bajnoki szezonra.

Bár a hiánypótlásra jövő péntekig van lehetőség, klubunk már eleget is tett az MLSZ felszólításának és csatolta azokat a dokumentumokat, amelyek garantálják, hogy a Budapest Honvéd FC teljesíti az induláshoz szükséges feltételeket.

A licencadó bizottság legközelebb várhatóan május 6-án ülésezik.”

KISVÁRDA:
„Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2021. április 19-i ülésén elbírálta a 2021-2022. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket. A bizottság a sportszervezetek által benyújtott dokumentumok értékelését követően az alábbi licenckérelmeket hagyta jóvá – áll a szövetség közleményében. A döntés értelmében az NB I-es klubok közül kettőt, a Kisvárdát és a Budapest Honvédot köteleztek hiánypótlásra. A kiegészítő dokumentumok beadási határideje jövő héten pénteken jár le.

Ugyanakkor szurkolóinknak nincs okuk az aggodalomra, gyakorlatilag formalitás az, ami miatt első fokon nem kaptunk rajtengedélyt.

„Miután a licenc beadásának időpontjában még versenyben voltunk a Magyar Kupában, ezért nem egyszerűen NB I-es, hanem nemzetközi licenckérelmet kellett beadnunk – vázolta a helyzetet Révész Attila sportigazgató. – Ilyennel még nem találkoztunk, ebben a helyzetben ugyanis az anyaegyesülettel, vagyis a Várda SE-vel együttes konszolidált könyvelést kellett beadnunk. Ennek előkészítése némi időt vesz még igénybe, de a megadott határidőig elkészülünk vele. Amennyiben csak szimpla NB I-es kérelmet adtunk volna be, akkor már most meg lenne az indulási engedélyünk."

Egyébként matematikailag még mindig él a reménye annak, hogy csapatunk kijusson a nemzetközi porondra, hiszen ha a Fehérvár nyeri meg a Mol Magyar Kupát, akkor a bajnoki negyedik helyezés is Európai-konferencialiga-indulást ér. A negyedik helytől pedig két pont választ el bennünket.”

A Kisvárda a pályán már kiharcolta az NB I-es részvételt, a Honvéd még nem, este a Paks a vendége lesz.

Legfrissebb híreink